До створення книги долучилися провідні науковці та кухарі.
Олена Брайченко
авторка та натхненниця/кураторка проєкту
кандидатка історичних наук, дослідниця їжі і засновниця науково-просвітницького проєкту їzhakultura, видавництва їzhak. Авторка книги «Українське застілля» (Віват, 2016) та ведуча програми «У своїй тарілці» на Радіо Культура.
Тетяна Філевська
Кураторка проєкту
Креативна директорка Українського інституту
Олександра Гайдай/Артем Брайченко
Менеджери проєкту
В'ячеслав Попков
шеф-кухар
шеф-кухар ресторану «River Side» (Чернігів). Почесний член «Асоціації шеф-кухарів України», магістр Національного університету «Чернігівський Колегіум ім. Т.Г. Шевченко» за спеціальністю технологія харчової промисловості та організація громадського харчування.
Ігор Лильо
автор
дослідник історії їжі, автор науково-популярного видання «Львівська кухня» (2015), співзасновник недержавної організації Клубу Галицької Кухні.
Віталій Гуралевич
шеф-кухар
бренд-шеф ресторації «Хата» в місті Чернівці. У 2017 році брав участь у складі команди шеф кухарів, які у Брюсселі представляли українську кухню в Cercle Royal Gaulois. Кулінарний експерт на телеканалі СТБ телепрограма «Все Буде Добре» і «Все Буде Смачно», Почесний член Асоціації Шеф кухарів України, у 2017 році був нагороджений медаллю Асоціації за вагомий внесок у розвиток кулінарії в Україні.
Оксана Задорожна
шеф-кухарка
бренд шеф-кухарка ресторану-пивоварні «Кумпель» та найбільшого ресторану галицької кухні «Голодний Микола» з 2013, закінчила з відзнакою Львівський технікум громадського харчування за спеціальністю «технік-технолог».
Марина Гримич
авторка
докторка історичних наук, письменниця, культурна менеджерка, авторка.
Ярослав Артюх
шеф-кухар
шеф-кухар з 2014 по 2020 рік ресторану «Канапа» (Київ), брав участь у проведенні тижнів української кухні в Лондоні, а також у 2018 році представляв українську гастрономію в Сінгапурі на World Gourmet Summit 22. Закінчив Вище комерційне училище Київського національного торговельно-економічного університету за спеціальністю «кухар».
Віталій Резніченко
автор
кандидат історичних наук, доцент Інституту міжнародних відносин КНУ ім.Т.Г.Шевченка, працював в управлінні Держаного Протоколу та Церемоніалу, Надзвичайний і Повноважний Посланник другого класу. Співавтор «Довідника практикум офіційного, дипломатичного, ділового протоколу та етикету» (2003).
Денис Комаренко
кухар
власник і шеф-кухар гастрономічного кафе «Тарілка» (Київ).
Олена Жаботинська
кухар
бренд-шефиня та співвласниця мережі ресторанів «23» у м.Івано-Франківськ, представляла Україну на конгресі Fontegro в 2017 році з темою про дикоростучі їстівні трави Карпат, учасниця кулінарного шоу «Пекельна кухня 2 сезон». Закінчила Донецький національний університет економіки і торгівлі за спеціальністю інженер-технолог підприємств ресторанного господарства.