Фільм «Рома» отримав нагороду від Українського інституту під час ОМКФ

Український інститут нагородив премією проєкт фільму з найбільшим потенціалом за кордоном у рамках Work in Progress індустрійної секції Одеського міжнародного кінофестивалю.

Переможцем Film Industry Office став проєкт фільму «Рома» режисерки Ольги Журби. Він отримає 150 000 грн на промоцію за кордоном.

Нагороду вручив генеральний директор Українського інституту Володимир Шейко:

«Як інституція, яка займається культурною дипломатією, ми раді другий рік поспіль бути партнерами найбільшого міжнародного майданчика для кінематографістів в Україні — індустрійної секції Film Industry Office Одеського міжнародного кінофестивалю. Це вдруге ми вручаємо нагороду в програмі Work in Progress за фільм з найбільшим потенціалом за кордоном. З цієї премії виросла довгострокова програма Українського інституту proMOTION, яка надає українським фільмам ресурc для міжнародної промоції, — прокоментував Володимир Шейко. — Фільм-переможець брав участь у цьогорічному проєкті Українського інституту — його продюсерка Дарія Бассель представляла Україну на віртуальному кіноринку Каннського кінофестивалю у програмі Producers Network. Радий, що все так несподівано і природнім чином склалося. Сподіваюся, що ця премія також стане фільму у нагоді.»

У секції Work in Progress були представлені проєкти українського виробництва або копродукцій з Україною, а також фільмів з країн Східноєвропейського партнерства, що перебувають на фінальній стадії виробництва. Минулого року за рішенням міжнародного журі таку премію отримала стрічка «Забуті» Дар’ї Онищенко, яка цьогоріч вийшла у прокат.

Film Industry Office — платформа для професійної комунікації, підтримки та розвитку українських кінопроектів та кіноіндустрії, а також для презентації українського кіно міжнародному співтовариству фахівців кіноіндустрії.