Українські кінорежисери на пітчингу фестивалю Arras Film Festival

Українські кінопроєкти – «Дім за склом»Тараса Дроня та «Люксембург, Люксембург»  Антоніо Лукіча – взяли участь у пітчингу ArrasDays в межах Міжнародного кінофестивалю в Аррасі

14 листопада 2020 року два українські кінопроєкти – «Дім за склом» Тараса Дроня та «Люксембург, Люксембург» Антоніо Лукіча – взяли участь у пітчингу ArrasDays в межах Міжнародного кінофестивалю в Аррасі, головної платформи для східноєвропейських кінематографій у Франції.

Пітчинги майбутніх фільмів українських режисерів пройшли у межах шоукейсу українського кіно Focus Sur Ukraine, який фестиваль Arras Film Festival організував спільно з Українським інститутом.

Повноформатний шоукейс у рамках 21-го Міжнародного кінофестивалю в Аррасі складався з двох частин – індустрійної та глядацької. У зв’язку з карантинними обмеженнями у Франції, індустрійна секція фестивалю #ArrasDays відбулася в онлайн форматі, а оффлайнову програму фестивалю перенесли на 2021 рік.

Глядацька частина українського шоукейсу була показана після карантину в одному з паризьких кінотеатрів. До її програми увійшли три стрічки:

«Із зав’язаними очима» Тараса Дроня
«Мої думки тихі» Антоніо Лукіча
«Забуті» Дар’ї Онищенко