Концерти хорової музики
Хор «Щедрик» на фестивалі SCL 2019
Рік культури Україна-Австрія
Дата
5-10 липня
Сектор
Напрям діяльності
Участь України
у ключових культурних, освітніх і наукових подіях світу
Музика
Місце
Відень, Австрія
Дитячий український хор «Щедрик» за підтримки Українського інституту взяв участь в міжнародному фестивалі Summa Cum Laude Youth Music Festival у Відні, і здобув перемогу у категорії «Treble Choirs»(жіночі хори) з оцінкою «Видатний успіх».

Summa Cum Laude Youth Music Festival є одним із найпрестижніших міжнародних молодіжних фестивалів для хорів і оркестрів. Він щороку проходить у липні на найкращих музичних сценах Відня. 2019 року у фестивалі взяли участь 1600 колективів з усього світу.
«Функція хорової культури в західному світі на порядок більш значуща й сакральна, ніж у пострадянському просторі, вона не переривається багато століть, це - основа не лише музичного виховання, але й обов'язкова складова учбового процесу в приватних школах й престижних університетах, де формується майбутня еліта суспільства. "Щедрик" ще за радянських часів заявив про себе як колектив ціннісно- європейськи орієнтований. З часом хор досяг такого міжнародного визнання, який співвідноситься за значимістю (рівнем) з олімпійськими перемогами в спорті. На західну публіку хор справляє приголомшливе враження»

Маріанна Сабліна, головна диригентка і художня керівниця хору «Щедрик» –
На конкурсі українці виступили з програмою, що складалася з творів Арво Пярта, Вікторії Польової, Валентина Сильвестрова, Ганни Гаврилець та Клемана Жанекена. Незважаючи на різний вік виконавців (у «Щедрику» є учасники віком від 10 до 18 років), хор поставив амбітну мету позмагатися за перше місце в категорії «Treble Choirs» і здобув перемогу. Всі 5 творів виконувалися а капела (тобто без музичного супроводу), що додало особливої глибини звучанню в Золотому залі Віденської філармонії.
Left
Right