Українські музиканти на Waves Vienna 2020

Український інститут разом із Music Export Ukraine оголошують українських виконавців одного з найпрестижніших міжнародних музичних шоукейс-фестивалів — Waves Vienna 2020.

Цього року фестиваль відбудеться 10−12 вересня онлайн, а Україна стане фокусною країною шоукейсу — глядачі побачать одразу шість виступів українських музикантів:

  • FO SHO 

Хіп-хоп гурт, створений на початку 2019 року в Харкові. У складі якого три сестри-афроукраїнки — Бетті, Сіона і Міріам Ендале.

  • Tik Tu 

Інді-гурт з Тернополя, який виконує пісні українською, англійською та литовською мовами. Музика Tik Tu поєднує синт-поп, інді-поп та електроніку.

  • Dakh Daughters 

Театрально-музичний гурт, що виступає в жанрах «фрік-кабаре» і театрального перформансу. «Dakh Daughters» використовує у своїх виступах тексти Йосипа Бродського, Тараса Шевченка, Лесі Українки, Чарльза Буковскі, Михайля Семенка, Юрія Андруховича, Олександра Введенського; різні діалекти української, англійської, французької, російської, німецької мов. Учасниці використовують різні музичні інструменти: контрабаси, віолончелі, фортепіано, марокаси, гітару, скрипку, барабани, ксилофон, акордеон, губну гармоніку та бубни.

  • The Castle 

«The Castle — вишуканий ностальгійний інді-поп зі Львова»

  • krapka KOMA 

Мультиінструментальний електро гурт зі Львову. У своїй музиці Іра Лобанок та Альона Коваленко створюють синтез електронних звуків та акустичних інструментів, таких як труба та гітара.

  • Tse Sho

Музично-театральний гурт в жанрі «соціальний рейв», заснований 2017 року Владом Троїцьким, керівником театру «Дах» і художнім керівником гуртів DakhaBrakha і Dakh Daughters. Учасниками колективу є актори, вони поєднують музику з театром, а тематика творчості стосується соціальних проблем.

Конкурс на участь у фестивалі Waves Vienna для українських виконавців відбувся в рамках програми Українського інституту EXTRA SOUND.

 
Waves Vienna — провідна фахова подія сектору музики, що відбудеться з 10 по 12 вересня 2020 р. у Відні, Австрія. Щороку подія збирає більш ніж 10000 відвідувачів, серед яких ключові делегати індустрії та впливові агенти сектору музики. Протягом трьох днів на локаціях фестивалю виступає близько 100 артистів з багатьох країн.
 
Music Export Ukraine — незалежна ініціатива, яка допомагає українським артистам встановлювати міжнародні контакти, популяризувати їхню творчість, розвивати кар’єру і талант на міжнародному рівні. Основними завданнями ініціативи є консультації артистів, організація проєктів колаборації, міжнародних програм обміну, а також організація єдиної музичної конференції, орієнтованої на експорт — Music Conference Ukraine.