Вересень. Австрія. Джаз!
Андрій Прозоров, Вадим Неселовський і Аркадій Шилклопер виступлять у трьох австрійських містах
Серія концертів за участі Андрія Прозорова, Вадима Неселовського і Аркадія Шилклопера відбудеться у трьох австрійських містах.
Відень, Штайр і Зальцбург запрошують насолодитися мелодіями джазу разом з найкращими виконавцями у Європі. Події відбудуться в рамках Двостороннього року культури Україна-Австрія 2019 за підтримки Українського інституту.
Послухати дует Андрія Прозорова (саксофон) і Вадима Неселовського (піаніно), які порадують публіку Відня чорноморським джазом, можна буде вже 8 вересня, о 20:30,
у найвідомішому джазовому клубі Відня Porgy&Bess.

Музиканти мають чимало спільного: обоє народилися у портовому українському місті Одеса, вже тривалий час проживають за кордоном і не припиняють свій професійний музичний розвиток.

Після запального виступу у Відні музиканти вирушать до містечка Штаєр, що знаходиться неподалік від Лінца, де відбудеться фестиваль Styraburg Festival Steyr. Музичну частину фестивалю, яка розпочнеться 13 вересня о 19:30, відкриє Вадим Неселовський – піаніст
та композитор, віртуоз, професор Музичного коледжу Берклі (США). Вадим Неселовський вже тривалий час живе у Нью-Йорку, але часто гастролює Європою.

Фестиваль у місті Штаєр проходить двічі на рік – навесні та восени (з 2007 року). Замок Стирабург, де проходять всі заходи фестивалю, (сьогоднішній замок Ламберг) є однойменним його символом.
Під час фестивалю Styraburg Festival Steyr відбудеться світова прем'єра – артисти виступлять вперше у складі тріо.
14 вересня о 19:30 у закритій каплиці замку Стирабург разом зіграють Андрій Прозоров, Вадим Неселовський і Аркадій Шилклопер (флюгелгорн). Музиканти-віртуози, які розпочинали свою кар'єру із виконання класичних творів, стали великими прихильниками сучасної музики, імпровізації і джазу. Кожен учасник тріо пише свою музику, тому програма концерту буде складатися з їх оригінальних та аранжованих творів.

"Ідея створити тріо Шилклопер - Неселовський - Прозоров, вже кілька років була у повітрі. З Вадимом нас пов'язує давня дружба і багаторічна творчість. Наше загальне тяжіння до камерної музики нас не раз призводило до розмови про розширення естетичних можливостей. Оскільки одиниці джазових музикантів володіють академічним музичним мовою, ми не замислюючись погодилися на думці що "третім" може бути тільки всесвітньо відомий музикант Аркадій Шилклопер (волторна, альпійський ріг). Мова йде про світову прем'єру нового проєкту, який був би неможливим без підтримки Українського Інституту", – ділиться Андрій Прозоров.

Фінальним акордом стане виступ тріо Шилклопер - Неселовський - Прозоров на фестивалі A-Train у Зальцбурзі. У жителів міста та туристів буде унікальна можливість зустріти недільний світанок 15 вересня під звуки джазу. Концерт розпочнеться на одному з майданчиків довкола головного вокзалу Зальцбурга о 06:30.