Український інститут оголошує прийом заявок від український кінематографістів на участь у програмах Каннського кіноринку 

Український інститут спільно з Каннським кіноринком (Marché du Film) у партнерстві з Французьким інститутом та шведським фондом Goteborg Film Fund оголошують прийом заявок на участь у програмах Producers Network та Cannes Docs. Український інститут вже втретє співпрацює з Каннським кіноринком в рамках цих двох професійних програм.  

За результатами відкритого відбору до програми Producers Network будуть обрані 5 українських продюсерів-початківців та 1 документальний проєкт на стадії Work in Progress. П’ятірка обраних продюсерів отримає безкоштовну ринкову акредитацію, часткову компенсацію коштів на проїзд та проживання в Каннах та можливість брати участь у всіх подіях в рамках програми Producers Network, зокрема в ранкових круглих столах з міжнародними кіноекспертами (Breakfast meetings). 

Інформацію про продюсерів буде розміщено на сайті, всіх інформаційних та коммунікаційних матеріалах кіноринку,  а також розповсюджено серед учасників Producers Network.  

Подати заявку на участь можна до 27 березня 2023 року, 23:59 (київський час), надіславши заповнену анкету на пошту [email protected]. Детальніше про умови – за посиланням 

До участі в програмі Cannes Docs буде обрано один проєкт на стадії Work in Progress в жанрі креативної документалістики, який увійде до секції Spotlighted Projects. Його оберуть представники Каннського кіноринку з п’яти фіналістів, список яких сформує Український інститут.  

Команда проєкту-переможця  (режисер/ка+продюсер/ка) отримає: доступ до нетворкінг активностей та воркшопів Cannes Docs,  акредитації на фестиваль для двох осіб, часткову компенсацію коштів на проїзд та проживання, промотування на сайті Cannes Docs та в соціальних мережах.  

Подати заявку на участь можна до 27 березня, 23:59 за київським часом.  Детальніше про умови – за посиланням.  

*Український інститут сприятиме в отриманні документів для короткострокового виїзду учасників за кордон задля участі в програмі, але не гарантує отримання такого дозволу.