На кінофестивалі українського кіно у Польщі покажуть 54 українські фільми 
 

Український інститут продовжує тривалу співпрацю з фестивалем “UKRAINA! Festiwal Filmowy єдиним у Польщі повномасштабним фестивалем українського кіно та культури, що цьогоріч проходить всьоме. Український інститут третій рік поспіль стає повноцінним партнером заходу задля поширення знання про сучасну Україну та українців.

Фестиваль триватиме з 21 по 29 жовтня у кінотеатрі Kinoteka у Варшаві, а з 1 по 14 листопада – онлайн на сайті https://vod.warszawa.pl/. Також відбудуться репліки фестивалю під назвою Przegląd Filmowy UKRAINA! в інших містах Польщі: Вроцлав, Живець, Познань, Гожув-Велькопольський, Білосток, Гливиці, Гданськ, Плоцьк, Торунь. 

Відвідувачі фестивалю зможуть відвідати обговорення стрічок з їхніми авторами та тематичні дискусії з експертами кіноіндустрії. Цього року фестиваль вдруге проведе короткометражний конкурс українських фільмів, до якого за результатами відбору програмного відділу фестивалю увійшло 24 фільми. Загальний призовий фонд конкурсної програми становить 6000 польських злотих. У рамках фестивалю також заплановано виставки, майстер-класи, музична та дитяча програми. 

Загалом покажуть 54 українські фільми: ігрові, документальні, дитячі, а також спеціальну добірку “Маріуполь”. Серед українських та копродукційних кінострічок зокрема призери та учасники конкурсних програм таких фестивалів як “Берлінале”, “Санденс”, Каннський, Венеційський та Локарно:  

  • “Будинок зі скалок”, реж. Сімон Леренг Вільмонт 
  • “Відблиск”, реж. Валентин Васянович  
  • “Бачення метелика”, реж. Максим Наконечний 
  • “Клондайк” реж. Марина Горбач 
  • “Памфір”, реж. Дмитро Сухолиткий-Собчук 
  • “Терикони”, реж. Тарас Томенко 
  • “Цензорка”, реж. Петер Керекес 
  • “Як там Катя?”, реж. Христина Тинькевич 
На кінофестивалі українського кіно у Польщі покажуть 54 українські фільми

Детальна програма та квитки – на сайті фестивалю.

Покази українських фільмів та публічні обговорення з творчими командами організовано програмною командою фестивалю у співпраці з Українським інститутом.