Світова прем’єра стрічки «Цей дощ ніколи не скінчиться» на фестивалі IDFA в Амстердамі

19 листопада відбудеться світова прем’єра документальної стрічки This rain will never stop/Цей дощ ніколи не скінчиться на фестивалі IDFA в Амстердамі.

Фільм української режисерки Аліни Горлової змагатиметься за нагороду найпрестижнішого світового фестивалю документального кіно IDFA в Амстердамі в рамках секції First Appearance.

Більшість показів фестивалю відбувається онлайн з 18 листопада до 6 грудня. Прем’єра фільму “Цей дощ ніколи не скінчиться” пройде також офлайн в нідерландському кінотеатрі Pathé.

Стрічка запрошує глядача доєднатися до візуально вражаючої подорожі 20-річного Андрія Сулеймана та його родини у нескінченному циклі війн. Андрій Сулейман разом із батьком переїхав із Сирії, але стикається із черговим військовим конфліктом уже в Україні, де він стає волонтером Червоного Хреста.

“Цей дощ ніколи не скінчиться” (раніше під назвою “Поміж війн”)
взяв участь у трьох проєктах Українського інституту:

  • IDFA 2019
    У 2019 році проєкт фільму представили на пітчингу фестивалю IDFA. Участь української делегації організували Український інститут, Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA та ДержКіно України.
  • UKRAINIAN SHOWCASE Cannes Docs 2020
    У 2020 став учасником UKRAINIAN SHOWCASE Cannes Docs — презентаційної онлайн-платформи українських документальних проєктів в Каннах, організованої Українським інститутом та фестивалем Docudays UA.
  • proMOTION 2020
    Став переможцем програми proMOTION, в межах якої Український інститут підтримав п’ять фільмів з найбільшим міжнародним потенціалом.