У Словаччині відбудеться презентація українського театрального проєкту “Хроніки війни, любові та ненависті” 

25 вересня в рамках Міжнародного театрального фестивалю Divadelná Nitra (Нітра, Словаччина) у формі перформативного читання відбудеться презентація work-in-progress проєкту “Хроніки війни, любові та ненависті” українського МИ: медіа театру 

Уперше цей проєкт було презентовано на українській шоу-кейс програмі в рамках Avignon La Manufacture off-festival. Український інститут є партнером проєкту. 

Постдокументальний проєкт “Хроніки війни, любові та ненависті” розповідає про війну в Україні через історію невеликої 
театральної команди, яка від початку повномасштабного військового вторгнення РФ починає документувати те, що відбувається навколо. Частиною проєкту є власне репортажі, створені медіа театром “МИ” від 26-го лютого.  

Основною інтенцією театрального проєкту є максимально відверта спроба покласти в предмет дослідження самих себе, відповісти на питання що таке документування та як далеко може зайти документаліст. Це ризикована гра на межі і з межею публічне-приватне, особисте-політичне, творчість-життя. Адже у фокусі уваги опиняються приватні історії самих документалістів.  

Проєкт задуманий як своєрідний конструктор з текстів для театру та документального медіаконтенту, який може втілюватися локальною мовою на різних європейських театральних майданчиках, в тому числі за участю українських акторів, які були змушені залишити Україну та свою звичну діяльність внаслідок війни. 

Деталі та квитки за посиланням.

МИ: медіа театр – це незалежна театральна група, заснована у 2021 році Сашком Брамою, Марією Ясінською та Людою Баталовою. Група працює з гострою соціальною тематикою та проблемами українського суспільства, прагнучи задокументувати історичні процеси через особисті історії сучасників та їхнє мистецьке сприйняття на межі постдокументального театру, відеосторітелінгу та візуальних дисциплін.