Сараєвський кінофестиваль підтримує українських кінематографістів і професіоналів індустрії

Сараєвський кінофестиваль у співпраці з Українським інститутом оголошує 2 можливості для українських кінематографістів і професіоналів індустрії: набір у кінорезиденції та можливості працевлаштування.

Цього року Сараєвський кінофестиваль вирішив включити Україну до своїх офіційних програм, висловлюючи таким чином солідарність з українським народом та кінематографістами під час російського вторгнення.

Сараєвський кінофестиваль започаткували наприкінці чотирирічної облоги Сараєво у 1995 році, щоб допомогти відновити громадянське суспільство та зберегти космополітичний дух міста. За словами організаторів, ця спадщина зобов’язує їх підтримувати українських кінематографістів та професіоналів індустрії, і надати їм платформу для розвитку та представлення їхньої роботи в ці складні часи для всієї спільноти.

У межах підтримки відкрито два набори:

Набір у кінорезиденції для 2 проєктів

У конкурсі можуть брати участь повнометражні художні та документальні проєкти на будь-якій стадії виробництва, створені українськими кінематографістами.

Кінорезиденція містить:

– Чотири місяці перебування в Сараєво (проживання та стипендія)

– Витрати на проїзд до Сараєво

– Професійна допомога в розробці проєкту разом з призначеним наставником

– Презентація відібраних проєктів в межах однієї з програм індустрії Сараєвського кінофестивалю: CineLink Work in Progress, Docu Rough Cut Boutique або CineLink Co-Production Market

Резиденція відкрита для двох професіоналів на проєкт з травня по вересень 2022 року.

Подати заявку можна тут: Eventival

Кінцевий термін подання заявки: 22 квітня 2022

Вакансія для спеціалістів галузі 2 вакансії

Сараєвський кінофестиваль пропонує дві тимчасові вакансії для професіоналів української фестивальної сфери та кіноіндустрії в організації 28-го Сараєвського кінофестивалю. Вакансії відкриті на чотири місяці з травня по вересень 2022 року.

Фестиваль пропонує:

– Чотири місяці перебування в Сараєво (проживання та зарплата)

– Витрати на проїзд до Сараєво

– Робота в командах Sarajevo Program або CineLink Industry у підготовці та проведенні Сараєвського кінофестивалю, який відбудеться з 12 по 19 серпня

Подати заявку можна тут: Eventival

Кінцевий термін подання заявки: 22 квітня 2022