Перше представлення України на міжнародному джазовому шоукейс-фестивалі jazzahead! 2022

Україна буде вперше представлена у повноцінному форматі на одній з найбільш великих та знакових джазових подій року у світі — шоукейс-фестивалі jazzahead!

Вперше за історію фестивалю буде відкрито український національний стенд, де буде презентовано музичний каталог актуальної джазової та імпровізаційної музики з України. Захід відбудеться у Бремені, Німеччина з 28 квітня по 1 травня. Український інститут став партнером фестивалю, аби розповісти якомога більше історій про Україну та її культуру.

Під час фестивалю пройде серія зустрічей, подій та обговорень. Зокрема, 29 квітня відбудеться презентація української джазової сцени, на якій обговорять діяльність Українського інституту під час війни та плани на майбутнє, до діалогу також доєднаються представники фестивалю, музичних агентств та медіа. 30 квітня на великій сцені Sendesaal Bremen Україну представить піаніст та композитор Вадим Неселовський з двома концертами авторської програми ‘Odesa a musical walk through a legendary city’. Також на сцені open-air шоукейс-фестивалю виступить джазовий квартет LELEKA. 

Український інститут планував цю подію задовго до повномасштабного нападу росіян на територію України. Український інститут вдячний організаторам фестивалю за розуміння та підтримку у той час, коли музиканти та команда інституту змушена рятуватися від атак російської армії. Участь у фестивалі це можливість для українських представників джазової сцени продовжити свою роботу та представляти українську культуру у світі навіть у такий тяжкий та темний для країни час. Наші голоси мають бути почутими. Український інститут вдячний партнерам та організаторам фестивалю, які підтримують боротьбу українців проти російських загарбників та дають можливість для представлення країни.

Українську програму в межах шоукейс-фестивалю jazzahead! організовано Українським інститутом у партнерстві з музичною агенцією «Урбан Лис».