Український інститут став партнером десятої, ювілейної Премії Малевича у 2018 році

Премія імені Казимира Малевича була заснована у 2008 році з ініціативи Польського Інституту у Києві у співпраці з українським партнерами. Десять років тому премія стала першою відзнакою для українських митців, що працюють у царині сучасного мистецтва.
Премія вручається раз на два роки митцеві віком до 40 років, котрий народився в Україні, незалежно від актуального місця проживання, за внесок у розвиток сучасного мистецтва. Оцінюється якість, майстерність, досягнення та значущість створених робіт.
Висунути кандидатів на отримання нагороди (одна особа від організації) можуть українські та закордонні культурні інституції, наукові центри, творчі об'єднання, галереї та музеї.

Вибір лауреата журі здійснить простою більшістю голосів шляхом таємного голосування, яке відбудеться напередодні Церемонії вручення Премії. Урочисте нагородження відбудеться 15 листопада 2018 року у приміщенні Креативного простору IZONE.

Український інститут забезпечить переможцю премії резиденцію у Центрі сучасного мистецтва "Замок Уяздовський" у Варшаві у 2019 році.

Прийом заявок триватиме до 15 жовтня 2018. Детальніше про умови участі у конкурсі: www.polinst.kyiv.ua