18-26 вересня у Турині (Італія) пройшла виставка ‘Eyes on Ukraine’

18-26 вересня у Турині (Італія) пройшла виставка ‘Eyes on Ukraine’

Міжнародний фестиваль візуального дизайну Graphic Days цього року пройшов 16-26 вересня у Турині, Італія. Подія включає в себе виставки, перформанси, лекції та майстер-класи. Фестиваль вже вшосте проводять італійські організації Print Club Torino, Quattrolinee та Plug. Тема цьогорічної події ‘Touch’ («Дотик»), запрошення повернутися до фізичності та чуттєвості, запрошення залишатися на зв’язку.

 

Фокусом фестивалю став проєкт ‘Eyes on Ukraine’ про українську графіку та ілюстрацію, створений у партнерстві з Українським інститутом та клубом Pictoric. Проєкт презентує міжнародній спільноті прихований потенціал візуальних комунікацій та графіки України сучасної креативної сфери з багатим історичним бекграундом. Мета проєкту — не тільки розповісти про український історичний спадок, але й представити сучасні тренди. До проєкту увійшла виставка, дві лекції та майстер-клас.

 

Виставка складалася з трьох частин:

Ілюстрація


Роботи понад 25 українських ілюстраторів представляють сучасний образ України та пропонують різні точки зору на культурну спадщину, соціальні явища та історичні події, маловідомі міжнародній спільноті. Крім того, до виставки увійшли роботи найбільш перспективних молодих українських художників, відібраних Національною академією образотворчого мистецтва і архітектури.


Україна тоді і зараз

Представлення культури України з початку 20 ст. до сучасності за допомогою візуальних проєктів. Серед них вагоме місце займає проєкт НАРБУТ XXI про Георгія Нарбута, одного з найбільших видатних художників-графіків 20 століття, який представляє цілу епоху в історії українського мистецтва.


Візуальний дизайн в сучасності

Добірка проєктів українських студій дизайну та найкращих видавничих проєктів — медіа Telegraf.Design та переможці конкурсу «Найкращий книжковий дизайн» («Книжковий Арсенал»).

 
У межах виставки відбувся майстер-клас від студії Сері/граф та дві дискусії: про українську ілюстрацію 20 ст. і формування сучасних креативних спільнот в Україні, до яких долучилася Анастасія Євсєєва, керівниця напряму «Візуальне мистецтво» Українського інституту.

Фото: Pictoric

Проєкт реалізований у партнерстві з Print Club Torino, Pictoric, Посольством України в Італії, ГКУ в Мілані у межах проєктів #GraphicDays та #Visualise.