Розпочинаємо прийом заявок на участь у фестивалі Waves Festival 2022

У межах програми Українського інституту Extra Sound три музичні гурти або виконавці представлять Україну на фестивалі Waves Festival 2022, що відбудеться з 8 по 10 вересня. Прийом заявок на конкурсний відбір триватиме до 29 червня 2022 року. 

Цьогорічні представники з України поїдуть на фестиваль завдяки фандрайзинговій кампанії, організованій командою Waves Vienna. Зусиллями наших партнерів та усіх небайдужих вдалося зібрати 15 000 євро, які повністю прокриють усі витрати українських музикантів. 

“Впродовж останніх років ми разом з фестивалем Waves Vienna проходили шлях від першої офіційної делегації, до представлення України, як фокусної країни. У 2022-му під час війни ми активізуємо наше партнерство з більшою силою, щоб український голос не переставав бути почутим на міжнародних подіях. Ми вдячні, що фестиваль Waves Vienna під час війни в Україні підтримує так, як діють справжні друзі, яким фестиваль і став для українців за роки нашої співпраці.” – додає керівниця напряму «Музика», Світлана Ленченко. 

Цьогорічний виступ гуртів та/або виконавців з України стане четвертим для нашої країни за дванадцятирічну історію фестивалю. Українську музику у Відні вже представляли AlyonaAlyona, Gurt O, Dakh Daughters та інші. У 2022 році участь України на Waves Vienna, музичному шоукейс-фестивалі та конференції відбуватиметься у партнерстві з Music Export Ukraine. 

Waves Vienna — щорічний міжнародний фестиваль популярної музики, який збирає більш ніж 10000 відвідувачів, серед яких ключові делегати індустрії та впливові агенти сектору музики. Протягом трьох днів на локаціях фестивалю виступає близько 100 артистів із багатьох країн. Цьогорічний фестиваль відбуватиметься з 8-10 вересня у Відні. 

До участі можуть долучитися музичні виконавці та менеджери, представники музичних гуртів, що мають українське громадянство. Для участі у конкурсному відборі необхідно заповнити заявку. Детальніше. 

Заявки за технічним та кваліфікаційним критерієм здійснюватиме команда Українського інституту та Music Export Ukraine, надалі заявки оцінюватиме програмна команда Waves Vienna. Публічне оголошення результатів відбудеться на офіційних сторінках Українського інституту не пізніше ніж 15 липня 2022 року.