Берлін у плакатах до річниць Революції Гідності та повномасштабного вторгнення: кампанія Українського інституту та бюро Kultura Agency

Український інститут у Німеччині спільно з київським дизайнерським бюро Kultura Agency завішали Берлін плакатами, приуроченими до десятої річниці Революції Гідності. На постерах у центральних кварталах міста – фото українських та американського фотографів зі слоганом «Свобода, справедливість, права людини та згуртованість варті того, щоб за них боротись».

Фото: Марія Свідрик

24 лютого о 18:00 за місцевим часом мотиви постерів проєктоватимуть на перехресті вулиці Torstraße та Mollstraße поблизу центральної площі Alexanderplatz. 

На плакатах зображені промовисті фото українських фотографів Максима Дондюка та В’ячеслава Ратинського, а також американця Брендана Хофмана. Постери є знаком триваючого опору українців через два роки після початку повномасштабного російського вторгнення та 10 років після початку російської війни.

 «Свобода, справедливість, права людини це цінності, які потрібно постійно захищати і відстоювати. Зараз у Німеччині набирають популярності право радикальні ідеї. Німецьке суспільство все більше починає розуміти, що демократія це не даність, а активний процес захисту і відстоювання прав і свобод. У цьому німецьке суспільство зараз може краще зрозуміти боротьбу українців. Десять років тому під час Революції Гідності українки та українці розуміли, що якщо підуть з Майдану, то дадуть шанс диктатурі. Так як і сьогодні. Плакати про Революцію Гідності у Берліні мають стати нагадуванням про те, що демократія означає готовність до боротьби», — говорить Марія Зорик, комунікаційна менеджерка Українського інституту в Німеччині.

Плакати можна побачити у Берліні з 19 по 29 лютого 2024 року на знак солідарності з рішучістю українського народу. Перейшовши за QR кодом на плакатах, жителі міста знайдуть експлейнери про Революцію Гідності.

Більше фото за посиланням