Грантова програма для українських науковців у Польщі

Фонд Костюшка пропонує грантову програму “Freedom starts with your mind” для науковців з України, які в результаті повномасштабного вторгнення Росії в Україну опинились в Польщі. 

Гранти дозволять українським науковцям продовжити свою роботу, реалізуючи дослідницький проект у Польщі. 

Участь у програмі можуть взяти громадяни України, які мають щонайменше докторський ступінь (PhD). Щоб отримати грант заявник має бути співробітником або науковим співробітником українського закладу вищої освіти чи іншого науково дослідницького підрозділу, що може підтвердити необхідними документами.

Науковий проєкт, описаний у заявці на грант, має здійснюватися у співпраці з польським закладом вищої освіти чи науково-дослідницькою установою. 

Одноразовий грант в розмірі 10 000 PLN буде призначений на підставі заявки до програми на бланку, яка включає: 

  • резюме кандидата; 
  • опис наукової діяльності кандидата; 
  • опис наукового проєкту, який буде реалізовано в Польщі; 
  • скан листа чи електронної пошти від наукового керівника чи співробітника з польського закладу вищої освіти чи науково-дослідницької установи, що підтверджує готовність до співпраці в реалізації проєкту. 

Заявки заповнюються польською або англійською мовою. Подати заявку.

Додаткову інформацію можна отримати, написавши на електронну адресу: [email protected] (польською або англійською мовою). Гранти виплачуються із коштів, отриманих від благодійників Фонду Костюшківського в США.