Іван Світличний став лауреатом Премії Малевича-2018

15 листопада міжнародне жюрі обрало переможця серед трьох фіналістів конкурсу на Мистецьку Премію імені Казимира Малевича
15 листопада у приміщенні Креативного простору IZONE відбулась церемонія вручення однієї з найпрестижніших премій сучасного українського мистецтва - Премії ім. Казимира Малевича
Цьогоріч лауреатом став харківський художник та скульптор Іван Світличний, номінований Національним художнім музеєм України. Міжнародне журі зробило свій вибір серед фіналістів, які були номіновані у 2018 році, де з лауреатом змагались Саша Курмаз від школи фотографії Віктора Марущенка та Микола Рідний від галереї «Лабіринт» у Любляні.

Іван отримав фахову освіту у Харківській академії дизайну і мистецтв за спеціальністю монументальної скульптури та станкового живопису. Разом з арт-групою SVITER створив експериментальний експозиційний центр Shukhliada - простір з новим художнім інструментарієм і віртуальним експонуванням.
Світличний учасник ряду українських і міжнародних, групових та персональних виставкових проектів, чотириразовий номінант Pinchuk Art Centre Prize, учасник Українського павільйону на Венеціанській бієнале у 2017 році. Наразі домінантою творчості художника є техніка аудіоскульптур та робота з 3D звуком. Він вивчає і експерементує з програмуванням, science art та новими медіа.

Лауреат Премії Малевича – 2018 отримав грошову винагороду в розмірі 3000 євро від Польського інституту, а також за підтримки Українського інституту – резиденцію в Центрі сучасного мистецтва «Замок Уяздовський» у Варшаві у 2019 році.

Почитати інтерв'ю з Іваном Світличним у матеріалі KORYDOR

Премія імені Казимира Малевича була заснована у 2008 році, її вручають що два роки з ініціативи Польського Інституту у Києві у співпраці з українським та польськими партнерами для вшанування Казимира Малевича – всесвітньо відомого митця, творчість якого формувався під впливом польської, української та російської культур.