Книга «Україна. Їжа та історія» вийде французькою
Публікацією займалося одне з найбільших видавництв Франції Éditions de La Martinière Cuisine спільно з Українським інститутом, науково-просвітницьким проєктом їzhakultura, Посольством України у Франції та Культурним центром України в Франції.
Придбати книгу можна буде з 8 квітня 2022 року в книгарнях Франції та на Amazon. Частину коштів з продажу книги французькою видавництво Éditions de La Martinière Cuisine передадуть Координаційному комітету допомоги Україні у Франції.
Презентаційне видання «UKRAINE. Food & History / Україна. Їжа та історія» було створене Українським інститутом з науково-просвітницьким проєктом їzhakultura та Міністерством закордонних справ України у 2020 році. Книга допомагає іноземним аудиторіям відкрити для себе історію, культуру та звичаї України через її гастрономічні традиції. У шести розділах підготовлених дослідниками української кухні, історії, культури розповідається про історію української кухні, традиції гостинності, сезонну їжу, солодкі та обрядові страви і кулінарну дипломатію. Найкращі шеф-кухарі України працювали над рецептами, які передають особливості кожного регіону країни. Рецепти може приготувати кожен з будь-якого куточку світу та з різним рівнем підготовки.
Книгу можна придбати на Amazon французькою мовою або читати у вільному доступі англійською та українською на сайті Українського інституту, а також на сайті їzhakultura.
У 2021 році книга потрапила у дві номінації міжнародної премії Gourmand Awards. Започаткована у 1995, премія обирає найкращі книги про культуру споживання їжі та напоїв у всьому світі. «UKRAINE. Food & History / Україна. Їжа та історія» отримала номінації у категоріях «Історія кулінарії» та «Східна Європа».
У 2021 році книга потрапила у дві номінації міжнародної премії Gourmand Awards. Започаткована у 1995, премія обирає найкращі книги про культуру споживання їжі та напоїв у всьому світі. «UKRAINE. Food & History / Україна. Їжа та історія» отримала номінації у категоріях «Історія кулінарії» та «Східна Європа».