Найвідоміші шеф-кухарі України та представники влади проголосили Маніфест про відродження української кухні

У тексті маніфесту йдеться про популяризацію у світі, пошук нових формул давніх страв та розвиток вітчизняного гастротуризму.

Під час офіційного підписання маніфесту Володимир Шейко, генеральний директор Українського інституту, зазначив:
 

«Ми не могли залишитися осторонь теми кулінарії, адже у царині культурної дипломатії саме смаки, традиції гостинності часом є більш переконливими. Аби промотувати Україну закордоном через кухню та гастрономічні традиції, ми разом з Їжакультура видали книгу “Україна. Їжа та історія”. Книга створена на перетині крайнощів. З одного боку, у ній є рецепти шефів з різних регіонів України, які представляють як популярні, так і маловідомі страви. З іншого боку, можна прочитати і про історію та традиції української кухні, і про кулінарну дипломатію».

Найвідоміші шеф-кухарі України та представники влади проголосили Маніфест про відродження української кухні
Трансляція події: bit.ly/3ux8c0r
 
Спікери:
  • Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики України
  • Олександр Грибан, заступник міністра економіки України
  • Ірина Боровець, генеральна директорка Директорату публічної дипломатії та комунікацій Міністерства закордонних справ України
  • Володимир Шейко, генеральний директор Українського інституту
  • Крістіан Ґадау, співзасновник премії The Best Chef
 
Модерувала захід Мар’яна Олеськів, голова Державного агентства розвитку туризму України.