Найвідоміші шеф-кухарі України та представники влади проголосили Маніфест про відродження української кухні
Під час офіційного підписання маніфесту Володимир Шейко, генеральний директор Українського інституту, зазначив:
«Ми не могли залишитися осторонь теми кулінарії, адже у царині культурної дипломатії саме смаки, традиції гостинності часом є більш переконливими. Аби промотувати Україну закордоном через кухню та гастрономічні традиції, ми разом з Їжакультура видали книгу “Україна. Їжа та історія”. Книга створена на перетині крайнощів. З одного боку, у ній є рецепти шефів з різних регіонів України, які представляють як популярні, так і маловідомі страви. З іншого боку, можна прочитати і про історію та традиції української кухні, і про кулінарну дипломатію».
Трансляція події: bit.ly/3ux8c0r
Спікери:
- Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики України
- Олександр Грибан, заступник міністра економіки України
- Ірина Боровець, генеральна директорка Директорату публічної дипломатії та комунікацій Міністерства закордонних справ України
- Володимир Шейко, генеральний директор Українського інституту
- Крістіан Ґадау, співзасновник премії The Best Chef
Модерувала захід Мар’яна Олеськів, голова Державного агентства розвитку туризму України.