Український інститут та проєкт їzhakultura створять презентаційне видання кулінарної дипломатії України
Мета проєкту – представити українську кухню як культурне надбання і частину нематеріальної спадщини України.
 
Об’єднавши науковців та кухарів, Український інститут планує створити видання, яке не лише б розповідало про кулінарні традиції в Україні, але і містило рецепти страв та поради кухарів.

Видання буде складатися з:

→ Науково-популярних текстів, які досі не були опубліковані. При розробці тематики розділів враховуватимуться такі теми, як історія української кухні, традиції гостинності в Україні, а також український та міжнародний досвід кулінарної дипломатії.

Вимоги до авторів:

  • науковий ступінь з гуманітарних чи соціальних наук;
  • наявність публікації з тематики видання або ж професійний досвід у сфері культурної дипломатії.

→ Рецептів від українських кухарів, які б відображали регіональне та національне різноманіття кулінарних традицій в Україні. Проєкт має містити рекомендації щодо презентації страв під час протокольних та інших заходів.

Вимоги до кухарів:

  • фахова освіта;
  • відзнаки у кулінарних конкурсах та/чи навчання на кулінарних курсах;
  • робота на позиції шеф-кухарів;
  • підтверджений досвід розробки страв;
  • перевагою є залучення кухарів з різних регіонів України.

Переможець конкурсу має розробити концепцію видання і на її основі виготовити оригінал-макет видання українською і англійською мовою до 1 грудня 2020 року.

 
Як податися

Щоб податися на участь у Мистецькому конкурсі проєктів з розробки книги з української кулінарної дипломатії, надішліть на адресу [email protected] скан-копію листа-заявки на бланку із підписами і печаткою організації (в разі наявності) з темою “Заявка на участь у мистецькому конкурсі з розробки та виготовлення книги з кулінарної дипломатії” не пізніше 12 червня 2020 року, до 23:59 за київським часом.

У тексті листа зазначте, будь ласка, назву вашої організації та контактні дані для подальшого зв’язку (номер телефону та електронна адреса).

Право на участь у конкурсі мають суб’єкти господарювання зареєстровані в Україні, які мають право здійснювати діяльність у сфері видавничої справи.

До листа необхідно долучити:

  1. реєстраційні документи суб’єкта господарювання у форматі PDF (до 5 МБ);
  2. концепцію видання з коротким описом розділів;
  3. листи-підтвердження від кухарів (чи договори з ними) про їх згоду на участь у проєкті, їх актуальне резюме;
  4. листи-підтвердження від авторів на написання дослідження з відповідної теми/розділу книги, їхні резюме з зазначенням відповідного досвіду роботи або наявність релевантних наукових публікацій;
  5. кошторис з деталізованою інформацією щодо виду послуг з підготовки та виготовлення оригінал-макету українською та англійською мовами (у форматі Excel);
  6. підтвердження досвіду виконання схожих видавничих проєктів за останні три роки (у вигляді сканів договорів та/чи опублікованих книг з кулінарії);
  7. резюме керівника/редактора проєкту з вказівкою відповідного досвіду видавничої та редакторської діяльності, а також наявність наукових досліджень з історії української кухні;
  8. довідку про відсутність прямих, непрямих чи опосередкованих контактів із представниками держави-агресора Російською Федерацією за шаблоном.

Оригінал поданої заявки у друкованій версії із усіма підписами та печатками, а також із додатками, надішліть на поштову адресу Українського інституту: 01001, м. Київ, вул. Велика Житомирська, 2.

Зверніть увагу! Документи у паперовому вигляді мають надійти на вказану адресу до 12 червня 2020 року.

За довідками звертайтеся за адресою: [email protected]

Оголошення переможця конкурсу: 15 червня 2020 року.

 

Критерії оцінювання
  1. відповідність поданої заявки вимогам та меті Заходу – максимум 4 бали;
  2. інноваційність і креативність проєкту видання – максимум 4 бали;
  3. рівень кадрового та матеріально-технічного забезпечення, необхідного для виконання проєкту – максимум 4 бали;
  4. досвід видавничих проєктів з гастрономічної культури, належний рівень обізнаності із тематикою – максимум 4 бали;
  5. проєкт є реалістичним до втілення, обсяг роботи та залучених ресурсів відповідає поставленим завданням та термінам – максимум 4 бали;
  6. співвідношення між витратами та очікуваними результатами є раціональним, статті витрат кошторису відповідають завданням проєкту – максимум 4 бали;

Кількість балів по кожній заявці, отримана від кожного члена експертної комісії, сумується з іншими. Переможцем є той, хто набрав найбільшу кількість балів.