11 листопада у Польщі розпочнеться шостий фестиваль українського кіно UKRAINA! Festiwal Filmowy 2021

11 листопада у Польщі розпочнеться шостий фестиваль українського кіно UKRAINA! Festiwal Filmowy 2021

Єдиний польський фестиваль українського кіно цього року пройде у гібридному форматі:   

  • офлайн 12-18 листопада у кінотеатрі Kinoteka (Палац культури і науки) у Варшаві   
  • онлайн 11-21 листопада на сайті www.mojeekino.pl (доступно на території Польщі)

Короткі репліки (міні-версії фестивалю) пройдуть також в інших містах Польщі.

 

Цьогоріч Український інститут втретє співпрацює з фестивалем і вдруге стає його повноцінним партнером задля поширення знання про сучасну Україну та українців через покази фільмів та онлайн-зустрічі з їхніми авторами.

     

До програми фестивалю увійшли 54 українських фільми, зокрема «Носоріг» (Олег Сенцов), «Із зав’язаними очима» (Тарас Дрон), «Стоп-земля» (Катерина Горностай), «Погані дороги» (Наталя Ворожбит), «U311 ЧЕРКАСИ» (Тимур Ященко), «Суперник» (Маркус Ленц), «Я працюю на цвинтарі» (Олексій Тараненко), «Цей дощ ніколи не скінчиться» (Аліна Горлова), «Земля Івана» (Андрій Лисецький), «Сіль з Боневіллю» (Семен Мозговий), «Моя війна» (Маша Кондакова), «Земля блакитна, ніби апельсин» (Ірина Цілик), «Рози. Фільм-кабаре» (Ірена Стеценко).   

   

У межах фестивалю відбудеться показ анімаційних фільмів від міжнародного кінофестивалю LINOLEUM (11 стрічок), ретроспективної програми фільмів Кіри Муратової («Короткі зустрічі», «Довгі проводи», «Астенічний синдром», «Вічне повернення»), стрічки «Білий птах з чорною ознакою» та короткометражної анімації для дітей (4 фільми).    

   

Крім того, відбудуться обговорення стрічок з їхніми авторами та тематичні дискусії з експертами з онлайн-трансляцією. Цього року фестиваль додав у програму короткометражний конкурс українських фільмів, до якого за результатами відбору програмного відділу фестивалю увійшов 21 фільм. У межах фестивалю також заплановано виставку та музичну програму.   

  

Програма фестивалю: за посиланням.