Open Call для українських продюсерів на участь у Європейському кіноринку Берлінського міжнародного кінофестивалю у 2024 році

Національна Спілка Кінематографістів України (НСКУ) в партнерстві з Українським інститутом приймає заявки від українських продюсерів на участь в Європейському кіноринку (European Film Market) Берлінського міжнародного кінофестивалю у лютому 2024 року.

Після оновлення керівництва, НСКУ активізує стратегію підтримки української кіноіндустрії. Участь делегації українських представників у Європейському Кіноринку відкриває низку подій для презентації потенціалу українського кіносектору та можливостей копродукції за кордоном.

За результатами конкурсу буде відібрано до 10 українських продюсерів (ігрового та документального кіно), які зможуть представити свої проекти та сервіси в рамках спеціальної події Європейського Кіноринку для пошуку можливостей для міжнародної співпраці. В межах активностей запланованих НСКУ, відбудеться дискусійна панель разом із представниками міжнародної кіноіндустрії, де детально обговорюватимуть можливості копродукції та шляхи залучення іноземного кіновиробництва.

Список учасників буде сформовано комісією, до якої увійдуть представники НСКУ та Українського Інституту. 

НСКУ разом із партнерами надасть допомогу учасникам у організації індивідуальних зустрічей з міжнародними професіоналами для сприяння налагодженню контактів у форматі B2B.

Обраним учасникам будуть покриті витрати на участь в програмі (проїзд та проживання) 

Заявки приймаються до 18 січня (включно).  

Учасники мають відповідати таким критеріям:  

  • від 3 років професійного досвіду
  • вільне володіння англійською мовою
  • до участі в конкурсі допускаються продюсери, які спродюсували хоча б 1 повнометражну стрічку у копродукції, а також мають проекти у розробці для яких шукають міжнародних партнерів. 
  • компанія учасника базується та працює в Україні

Перевага надаватиметься членам НСКУ, проте можливості участі у програмі будуть відкриті також для 3-х продюсерів, які ще не є членами НСКУ.

Відправити заявку на участь у програмі – за посиланням.

Результати відбору будуть оголошені наприкінці січня.  

Європейський кіноринок (European Film Market) Берлінського міжнародного кінофестивалю є однією з ключових подій для професіоналів кіногалузі зі всього світу. У 2024 році EFM відбудеться з 15 по 21 лютого.