Український інститут оголошує прийом заявок від українських композиторів на участь у програмі Каннського кіноринку Spot The Composer

Spot The Composer — спеціальна платформа для композиторів з усього світу для спілкування з режисерами та продюсерами, які беруть участь у Каннському фестивалі.  

Всього до участі у програмі будуть обрані 10 композиторів, які зможуть особисто зустрітися з потенційними партнерами, відвідати майстер-клас з кіномузики від   SACEM, дізнатися про промоцію та маркетинг фільмів за допомоги музики та багато іншого.  

За умови відбору до участі композитора з України, Каннський кіноринок покриє йому акредитацію Marché du Film та три ночі проживання, а Український інститут забезпечить йому проїзд до фестивалю. Відбір учасників здійснює команда Каннського кінориноку.

Вимоги до заявників:  

  • Кандидати повинні бути визнаними композиторами, які мають щонайменше 10 кіноробіт на IMDb як головного композитора, зокрема принаймні два повнометражні фільми. 
  • Композитори можуть відвідувати програму STC загалом двічі з мінімальним інтервалом у три роки між відвідуваннями. 
  • Програма відбере 10 учасників з Європи та Північної Америки. Проте заявники з інших регіонів можуть бути розглянуті, якщо вони можуть отримати дійсну візу. 
  • Претенденти повинні надати список на платформі DISCO, щоб підтвердити свої заявки. Виберіть треки, які найкраще представляють ваші різноманітні стилі композиції. Зверніть увагу, що відбіркова комісія розглядатиме лише перші 10 треків із плейлисту. 
  • Відібраним композиторам буде надано проживання з 17 по 20 травня (3 ночі) та акредитацію на Marché du Film. 
  • Вибрані композитори повинні взяти на себе зобов’язання брати участь у всій програмі STC, включаючи всі особисті зустрічі з режисерами. 
  • Лише вибрані композитори отримають сповіщення електронною поштою 15 квітня 2024 року про свій вибір. 
  • Вибрані композитори будуть представлені на веб-сайті Marché du Film і веб-сторінці Spot the Composer. 

Заявки на участь приймаються до 31 березня 2024 року за посиланням. 

Учасники будуть оголошені 15 квітня.  

Детальніше про умови участі. 

Spot the Composer відбудеться 17-20 травня під час Marché du Film.