Панельні дискусії на Фестивалі українського кіно в Берліні

На Ukrainian Film Festival Berlin Український інститут у співпраці з Goethe-Institut, Goethe-Institut in Exile та командою Фестивалю представлять дві панельні дискусії 28 та 29 жовтня.

Ukrainian Film Festival Berlin прагне популяризувати українське кіно у світі, фестиваль організовує незалежна ініціатива Plivka films. Фестиваль знайомить глядачів із різноманітністю жанрів та художніх підходів українських кінематографістів, говорить про роль та сприйняття українського кіно в німецькому та світовому контексті. 

Фестиваль триватиме з 26 по 30 жовтня.

 

Дискусії та спікери

  • Деколоніальний погляд на українське кіно

Ця панель об’єднує міждисциплінарну групу кінематографістів, науковців та кінокритиків з України та Німеччини. Експерти говоритимуть про різні практики деколонізації в українському кіно та розглянуть позиціонування українського кіно у контексті критично важливих постколоніальних теоретичних дебатів. Застосовуючи постколоніальну теорію, спікери продемонструють стратегії зображення українців та України у фільмах радянського періоду та сучасному кіно.

Де і коли: Колізей 2, 28.10, 18:00 (Берлін)

Спікери:

  • Ігор Іванько, режисер
  • Ярема Малащук, художник, режисер
  • Іріне Берідзе, експертка з літератури та кіно, FU

Модерація: Анастасія Пугач (Ukrainian Film Festival Berlin)

 

  • Виклики українських кінематографістів

Кіно — винятковий інструмент впливу та змін, однак, як і інші галузі, кіномистецтво зараз стикається з викликами. Як поставити українське кіно в центр уваги кінофестивалів і копродукційних ринків, і які очікування українських кінематографістів від кіноринків, фестивалів, інституцій та фондів? Українські продюсери та режисери досліджуватимуть підводні камені створення фільмів сьогодні, говоритимуть про перспективи на майбутнє та поділяться своїми власними історіями. 

Де і коли: Колізей 2, 29.10, 14:00

Спікери: 

  • Максим Наконечний, режисер
  • Наталія Лібет, продюсерка
  • Олексій Радинський, режисер

Модерація: Анна Рамскоглер-Вітт, Human Rights Film Festival Berlin