Оголошено старт відбору кінопроєктів  для участі в індустрійній секції Единбурзького міжнародного кінофестивалю 2022

Український інститут у партнерстві з «Артхаус Трафік» відкрив прийом заявок для повнометражних фільмів на стадіях (пост)виробництва на участь в українському шоукейсі в межах програми Works in Progress Единбурзького міжнародного кінофестивалю (Ukrainian showcase @Edinburgh IFF Work in Progress).

Програма EIFF Works in Progress (EWiP) — це презентація у межах  Единбурзького міжнародного кінофестивалю 2022, де міжнародні сейлз-агенти, дистриб’ютори, продюсери та програмні координатори фестивалів можуть завчасно ознайомитися з майбутніми повнометражними ігровими та неігровими фільмами.

З метою підтримки фільмів у пошуку партнерів для завершення виробництва, фестивальної селекції та кінотеатрального прокату, у п’ятницю, 19 серпня 2022 року, EIFF Works in Progress представить до десяти проєктів на фінальних стадіях виробництва.

Презентація українських кінопроєктів відбудеться за підтримки Британської Ради та Українського інституту в межах Сезону культури Велика Британія/Україна. Партнер проєкту — кінокомпанія «Артхаус Трафік».

Фільми-учасники українського шоукейсу в межах EIFF Works in Progress обиратимуться представниками Единбурзького кінофестивалю на підставі преселекції, яку проведе Український інститут у партнерстві з «Артхаус Трафік» у межах співпраці з фестивалем.

Единбурзький кінофестиваль обере три проєкти, команди яких отримають:

  • участь у презентації проєктів, які перебувають на стадії (пост)виробництва, у межах EIFF Works in Progress: до події долучаться провідні експерти у сфері кіно та дистрибʼюції;
  • покриття витрат на подорож 2 представників команди (режисера/-ки та продюсера/-ки);
  • допомогу в отриманні візи;
  • акредитацію для 2 представників команди на Единбурзький міжнародний кінофестиваль.

До розгляду експертами приймаються українські або створені в копродукції з Україною кінопроєкти, які відповідають наведеним нижче критеріям:

  • Фільм перебуває на етапі виробництва, постпродакшену або він щойно завершений, і потенційну дату його прем’єри заплановано після завершення Единбурзького міжнародного кінофестивалю 2022;
  • Хронометраж фільму складає не менше 60 хвилин;
  • Фільм не має міжнародного сейлз-агента;
  • У день презентації має бути наявний фрагмент фільму або трейлер до 3 хвилин; 

Автори відібраних проєктів будуть запрошені взяти участь особисто під час проведення Единбурзького міжнародного кінофестивалю. За відсутності такої можливості необхідно буде записати коротке вступне презентаційне відео (до 3 хвилин), яке продемонструють перед трейлером і уривками з фільму.

Фільми мають бути англійською, або просубтитровані англійською мовою.

Подати заявку можна за формою. Роботи приймаються до 10 липня 2022 року, 23:59 за київським часом.

Прийом заявок  проводиться у стислі терміни у звʼязку з корективами, які в роботу наших команд внесла війна, тому сподіваємося на ваше розуміння. Якщо у вас виникнуть додаткові запитання, звертайтеся за адресою: [email protected].