Програма «Україна у фокусі» на цьогорічному Каннському кіноринку

В очікуванні офіційного оголошення програми «Україна у фокусі» Marché du Film – Festival de Cannes, Український інститут представляє свої ініціативи на цьогорічному Каннському кіноринку! Програма надасть українським кінематографістам і продюсерам можливість для нетворкінгу, пітчингу та співфінансування. Програма «Україна у фокусі» у рамках Каннського кінофестивалю 2022 розрахована на два дні — 21 та 22 травня. 

Каннський кіноринок (The Marché du Film) представляє повну програму «Україна у фокусі», яка надасть українським кінематографістам і продюсерам можливість для нетворкінгу, пітчингу та співфінансування. Програма «Україна у фокусі» у рамках Каннського кінофестивалю 2022 розрахована на два дні — 21 та 22 травня.

Ключові ініціативи Каннського кіноринку, такі як Goes to Cannes, Cannes Docs Showcase та Producers Network, будуть будуть зосереджені на проєктах з України. Український інститут став партнером подій Producers Network та Cannes Docs. 

Producers Network — індустрійна програма кіноринку Каннського кінофестивалю, яка щорічно збирає понад 500 кінопрофесіоналів із усього світу для участі в закритих зустрічах та спеціальних фахових подіях. Україна як фокусна країна буде представлена на кіноринку вдруге за підтримки Українського інституту —  у 2020 році п’ять українських продюсерів взяли участь у фокусі програми Producers Network онлайн під час першого віртуального Marché du Film.

Цьогоріч Український інститут представить шість українських продюсерів в рамках спеціальної презентації Ukrainian Producers under the Spotlight, яка відбудеться 21 травня 2022:

  • Дар’я Бассель з Moon Man
  • Ольга Бесхмельниціна з ESSE Production House,
  • Денис Іванов з Arthouse Traffic,
  • Наталія Лібет з Digital Religion,
  • Сашко Чубко з Pronto Film, 
  • Володимир Яценко з ForeFilms.

Docudays UA спільно з Українським інститутом організовує презентацію українських документальних проєктів UKRAINIAN SHOWCASE @Cannes Docs, що відбудеться в рамках секції Cannes Docs.

В секції Cannes Docs будуть представлені: 

  • «Залізна сотня» режисерки Юлії Гонтарук, яка також продюсувала з Іванною Хіцінською, Олександрою Братищенко та Ігорем Савиченком,
  • «Лимани. Битва за рай» режисера Сергія Лисенка, продюсерки Анна Капустіна та Олександра Кравченко, 
  • «Слухаючи світ» режисерки Лізи Сміт, продюсери Ольга Бесхмельниціна та Євген Рачковський,
  • «Мир для Ніни» режисерки Жанни Максименко-Довгич, продюсери Люба Кнорозок та Дея Ґжиновці.

Крім того, Marché du Film покажуть презентаційні матеріали ігрових проєктів: «Камінь. Ножниці. Граната» режисерки Ірини Цілик, ‌«Коли нам було 15» режисерки Анни Бурячкової, «Ля Палісада» режисера Філіпа Сотниченка, «Я, Ніна» режисерки Марисі Нікітюк.

А у спіправці з Tallinn Black Nights Festival, PÖFF Goes to Cannes представить проєкти «Редакція» режисера Романа Бондарчука, «Дім за склом» Тараса Дроня, «Ти мене любиш?» Тоні Ноябрьової, «Демони» Наталки Ворожбит, «Свято Хризантем» Семена Мозгового.

Нагадаємо, що акредитація на Marché du Film для всіх кінопрофесіоналів з України є безкоштовною. Подати заявку можна до 15 квітня 2022 року. Щоб отримати код для аккредитації, заявка має бути надіслана на адресу [email protected] з іменем, прізвищем заявника, назвою компанії та посиланням на профіль IMDb.