Українська делегація на форумі копродукції WEMW 2024 Міжнародного кінофестивалю у Трієсті (Італія) 

У форумі копродукції When East Meets West Міжнародного кінофестивалю у Трієсті візьме участь українська делегація, члени якої представлені в різних програмах форуму. Український інститут виступив партнером заходу. 

У Inspirational Labs, що включатиме серію дискусій, пов’язаних з такими темами, як віртуальне виробництво, драматичні серіали, анімація, стратегії впливу та пропаганди, розробка відеоігор, жанрове кіновиробництво, візьмуть участь: 

  • Юлія Сердюкова 
  • Олена Моренцова-Шулик 
  • Катерина Пташка 
  • Олександра Братищенко 
  • Марина Софійчук 

Олена Саулич і Тетяна Ходаківська з проєктом “Блакитний светр із жовтою діркою”/ The Blue Sweater with a Yellow Hole представлені в Co-Production Forum, а Леся Дяк презентує свій копродукційний фільм “Татова колискова”/ Daddy’s Lullaby – у Last Stop Trieste, секції для проєктів на фінальній стадії виробництва  

Крім того, у First Cut Lab, консультаційній програмі для фільмів на етапі монтажу, десята едиція якої символічно має фокус на український кінематограф, візьмуть участь Оксана Сухарева та Ганна Ярошевич.  

Форум When East Meets West відбудеться 21-24 січня 2024 року в Трієсті (Італія). 

Міжнародний кінофестиваль у Трієсті – провідний італійський кінофестиваль, присвячений кінематографу Центральної та Східної Європи. З 2010 року окрім офіційної конкурсної програми та позаконкурсних секцій фестиваль організовує форум When East Meets West, який залучає кінопрофесіоналів з усієї Європи. 

Програма WEMW у 2024 році включатиме додаткові тематики з різноманітних мистецьких дисциплін, на кшталт використання живої музики як саундтреку до фільму, пітчинг-сесії та перформанси на теми довкілля, серії поетичних творів, виставки тощо.