Українські кінопроєкти нагородили на форумі копродукції WEMW 2024 Міжнародного кінофестивалю у Трієсті (Італія) 

У Трієсті (Італія) завершився форум копродукції When East Meets West, де українські кінопроєкти нагородили декількома призами. Український інститут виступив партнером заходу. 

Зокрема, документальний проєкт “Блакитний светр із жовтою діркою” продюсерки Олени Саулич і режисерки Тетяни Ходаківської, який вони представляли в Co-Production Forum, нагородили призом EWA Network’s Award for Equality & Inclusion у розмірі 500 євро. Крім того, продюсера стрічки отримала акредитацію в професійну програму для продюсерів Каннського кіноринку Producers’ Network. 

Проєкту “Татова Колискова” на фінальній стадії виробництва режисерки Лесі Дяк присудили премію HBO Europe Award у розмірі 1000 євро. Фільм був представлений у секції Last Stop Trieste. 

Проєкт короткометражного фільму “Unavailable” Кирила Земляного виграв нагороду HAVC & MIDPOINT Development Award у розмірі 3000 євро. Цю нагороду вперше вручили в межах секції Shorts Showcase. 

Також в Inspirational Labs взяли участь продюсерки Юлія Сердюкова, Олена Моренцова-Шулик, Катерина Пташка, Олександра Братищенко та Марина Софійчук. А у First Cut Lab – Ганна Ярошевич. 

Форум When East Meets West відбувся з 21 по 24 січня 2024 року в Трієсті (Італія).    

Міжнародний кінофестиваль у Трієсті – провідний італійський кінофестиваль, присвячений кінематографу Центральної та Східної Європи. З 2010 року окрім офіційної конкурсної програми та позаконкурсних секцій фестиваль організовує форум When East Meets West, який залучає кінопрофесіоналів з усієї Європи.