Український інститут на    10-му ювілейному Одеському міжнародному кінофестивалі

За підтримки Українського інституту до Одеси мали змогу приїхати 20 представників міжнародних компаній-дистриб’юторів та кінофестивалів для ознайомлення з українським кінопродуктом та встановлення контактів у
професійній спільноті.

Film Industry Office – платформа для професійної комунікації, підтримки та розвитку українських кінопроектів та кіноіндустрії в цілому, а також для презентації українського кіно міжнародному співтовариству фахівців кіноіндустрії.

Під час Film Industry Office відбулася презентація UA Films Showcase – закриті покази українських фільмів, серед яких було представлено п’ять робіт: «Атлантида» Валентина Васяновича, «Земля Івана» Андрія Лисецького, «Із зав’язаними очима» Тараса Дроня, «Толока» Михайла Іллєнка та анімаційна стрічка «Віктор_Робот» Анатолія Лавренішина.

«Закриті перегляди для відбірників фестивалів та сейлз-агентів давно практикують за кордоном як дієвий спосіб промоції національного кіно. Ми дуже раді, що в партнерстві з Одеським кінофестивалем Український інститут успішно випробував такий формат уже в перший рік спільної роботи. Рівень представленості міжнародної кіноспільноти на ювілейному ОМКФ був дуже високим, і завдяки зростанню не лише кількості, але і якості українського кіно за останні роки, ми мали можливість представити стрічки різні як за жанром і тематикою, так і за творчим підходом, і отримали позитивний фідбек від запрошених експертів і від українських учасників. Такий формат є своєчасним та затребуваним сектором, і ми будемо продовжувати його практикувати на інших майданчиках»,

– зауважила Наталія Мовшович, програмна менеджерка Українського інституту.

Важливою частиною програми Film Industry Office були презентації проектів Work in Progress — повнометражних фільмів на фінальній стадії виробництва. Мета показів Work in Progress – просування фільмів з України на світовому та локальному ринках та привернення до них уваги міжнародних дистриб’юторів, а також пошук партнерів для майбутніх проектів.

У зазначеній номінації за рішенням журі приз від Українського інституту у розмірі 150 000 грн на просування фільму з найбільшим міжнародним потенціалом одержала україно-швейцарська стрічка «Забуті» режисерки Дарії Онищенко.

«У першу чергу ця нагорода дозволить нам якісно підготувати промо-матеріали для залучення міжнародних дистриб’юторів. Ми зможемо зробити трейлер для міжнародної аудиторії, субтитри і підготуємо фільм для подальшої участі в міжнародних фестивалях. Зараз фільм уже перебуває на завершальній стадії постпродакшену, тому ця нагорода дуже своєчасна!»

– прокоментував Ігор Савиченко, продюсер проекту.

Також у рамках Film Industry організатори Docudays UA та Державного агентства з питань кіно презентували проект “Ukraine: Here We Go!”. Вони розповіли, як взяти участь у делегації українських документалістів на Міжнародний фестиваль IDFA в Амстердамі. Делегація відвідала IDFA наприкінці листопада 2019 року та взяла участь у нетворкінг-події за підтримки Українського інституту.