У Празі завершився 28й міжнародний фестиваль «Світ книги»

Завершився 28 міжнародний книжковий ярмарок і літературний фестиваль «Світ книги». Цьогоріч подія була присвячена авторам, що розширюють соціальні та жанрові кордони.



На фестивалі представили українську літературну програму, а також виставку воєнних плакатів #SupportUkrainePIC українського об’єднання ілюстраторів Pictoric. На українському стенді №KB 207 відвідувачі могли придбати українські книги, чеські переклади української літератури та послухати твори українських письменниць Каріна Армлос та Оксана Маслова.

У фестивалі також взяли участь українські письменники Ірина Загладько, Галина Вдовиченко і Сергій Жадан, який презентував чеський переклад роману «Інтернат», а також виступив з гуртом «Жадан і Собаки». Окремим досягненням фестивалю стала презентація літератури кримськотатарського народу. Обговорили становище кримськотатарської культури. Розмову модерував Дмитро Бабешко.

Під час фестивалю вперше пройшов дводенний форум «Центрально-Східноєвропейський книжковий ринок», у якому взяли участь представники українського книжкового ринку, зокрема видавці та «Книжковий арсенал».   

Детальніше про програму.

Підготовка українського стенду та програми відбувалася у співпраці фестивалю «Світ книги», Українського інституту, книгарні Books-UA, Посольства України в Чеській Республіці за фінансової підтримки чеського благодійного фонду PPF. Дизайн українського стенду розробила співзасновниця Pictoric Олена Старанчук.

Фото: Svět knihy