Оголошено конкурс проєктів про Україну для Фестивалю культури під час Євробачення 

Під час Євробачення-2023 проведуть Фестиваль культури, щоб привернути увагу британської та світової аудиторії до української культури. 

Український інститут, Британська Рада та Департамент цифрових технологій, культури, медіа та спорту Великої Британії оголошують конкурс проєктів різних мистецьких напрямків про Україну, які представлять на фестивалі

 «Наступного року пісенний конкурс Євробачення має на меті представити світові українську культуру та засвідчити здатність музики об’єднувати людей. Ми підтримуємо Фестиваль культури під час Євробачення, щоб створити хвилю захопливих мистецьких проєктів та інсталяцій по всьому місту Ліверпуль, що прийматиме конкурс, і залишити спадщину, яка стоятиме ще довго після завершення конкурсу. Я запрошую до участі фантастичних митців з усіх країн, що беруть участь у пісенному конкурсі» коментує Стюарт Ендрю, міністр Євробачення

Фестиваль триватиме з 14 квітня по 14 травня. Проєкти, що подаються на участь, мають відповідати одній з трьох категорій: 

  • UK & Ukraine  

Проєкти, що створюються у співпраці між українськими та британськими митцями та продюсерами, які показують сучасну, динамічну та прогресивну Україну. Немає обмежень секторальної приналежності, але особливий інтерес – до виставкових проєктів під відкритим небом та інсталяцій. 

  • Music United 

Які силою музики прагнуть об’єднувати спільноти попри кордони, вікову різницю та етнічну приналежність.  

  • Eurovision in Liverpool 

Ці проєкти можуть бути присвячені історії Євробачення, вони також переосмислюють його призначення та майбутнє.  

«Фестиваль культури під час Євробаченням у Ліверпулі, є важливою нагодою продемонструвати українську культуру британській та світовій аудиторії. Cподіваюся, що відібрані проєкти відображатимуть стійкість, креативність, надію та різноманітність сучасної України, а також потужні голоси її митців і творчих людей. Хотів би подякувати нашим британським партнерам за підтримку України в ці складні часи та проведення конкурсу Євробачення від нашого імені» зазначив генеральний директор Українського інституту Володимир Шейко

Для участі необхідно мати релевантний досвід реалізації проєктів, бути готовими до співпраці з іншими митцями чи продюсерами, а також реалізувати проєкт у стислі часові рамки. Очікується, що учасники зможуть розпочати роботу над проєктами з лютого 2023 року.  

Кінцевий термін подачі заявок – 12 грудня о 12:00 за Києвом. Усі обрані проєкти будуть профінансовані. Фіналісти першого етапу отримають початкове фінансування розміром 2 тисячі фунтів для розробки своєї пропозиції.  

Детальна інформація про конкурс на сайті Culture Liverpool