У Європі відзначають перший Європейський день фольклору 

23 вересня вперше відбудеться Європейський день фольклору. З цієї нагоди Український інститут створив плейлист української фолькмузики на Spotify. 

Європейський день фольклору – це пілотний проєкт, ініційований та координований European Folk Network за фінансової підтримки Європейського Союзу через програму MusicAIRE. Планується зробити Європейський день фольклору щорічним заходом.  

Європейський день народної фольклору – важлива подія для всіх, хто займається народними мистецтвами. Ініціатива покликана об’єднати і проілюструвати різноманіття культурної палітри Європи. Народна музика, танці й народні казки розкривають голоси та історії людей, націй та спільнот Європи. Народні мистецтва зберігають в собі культуру та традиції минулого і продовжують їх розвивати з кожним поколінням.  

Взяти участь у Європейському дні фольклору може будь-хто охочий. Наприклад, поціновувач народної музики може опублікувати свій улюблений список записів народної музики. Або організація може провести фестиваль із виступами декількох виконавців, як це відбувається на фестивалях у Мальмсбері в Англії чи у Римі в Італії. 

Радіостанції також можуть долучитися до цього заходу у своєму ефірі, оскільки Європейська спілка радіомовлення (EBU), вже оголосила, що 19 з її членів включать Європейський день народної культури до своєї програми.  

Дізнайтися про всі події, заплановані на Європейський день фольклору, можна за посиланням.