У Швейцарії відбувся тур українського фольк-гурту Kyiv Ethno Trio у межах творчої резиденції фонду Stiftung am See

Резиденція, яку організовує фонд Stiftung am See, існує вже понад 30 років у місті Хорв. Організатори запросили до участі гурт Kyiv Ethno Trio. Резиденція, партнером якої став Український інститут, допомогла музикантам налагодити двосторонні культурні звʼязки та презентувати сучасну українську музику за кордоном.  

Етно-гурт Kyiv Ethno Trio виступає на національній та міжнародній сцені, використовуючи сучасне аранжування автентичних музичних матеріалів. До складу тріо входять: 

  • Максим Бережнюк – музикант-віртуоз, який відомий майстерною грою на традиційних духових інструментах та глибоким дослідженням українського фольклору. Учасник таких відомих музичних гуртів як The Doox та «Хорея Козацька», соліст академічного ансамблю української музики «Дніпро», а також викладач у національному університеті культури і мистецтв. Лауреат Національної премії ім. Шевченка.
  • Орест Криса – музикант-мультиінструменталіст та композитор, залучений до роботи у різноманітних музичних колективах та проєктах: «Музичний батальйон», «Сонячна машина», «Нескорений ПроРок Василь Симоненко». Артист Національного симфонічного оркестру України, науковець і кандидат мистецтвознавства.
  • Володимир Пономарьов – музикант, продюсер та композитор. Виконавець на струнних інструментах. Співзасновник та лідер гуртів та творчих проектів Kyiv Ethno Trio, фольк гурту «Веселі Вуйки», «Фольк еволюція», ансамблю барокової музики Perola barroca. Артист Національного симфонічного оркестру України. 
У Швейцарії відбувся тур українського фольк-гурту Kyiv Ethno Trio
У Швейцарії відбувся тур українського фольк-гурту Kyiv Ethno Trio
У Швейцарії відбувся тур українського фольк-гурту Kyiv Ethno Trio
У Швейцарії відбувся тур українського фольк-гурту Kyiv Ethno Trio

У межах резиденції музиканти взяли участь у концертній серії в м. Базель у церкві св. Єлизавети, в м. Люцерн, в українському культурному центрі м. Люцерн; провели концерт та панельну дискусію «Стале представлення українських митців у Швейцарському культурному середовищі і можливості їх залучення в європейські культурні процеси» за участі представників етно-джазових фестивалів та дієвців музичної індустрії в культурному центрі Haus am see м. Хорв, дали концерт у культурному центрі Kulturmühle та у Реформаторській церкві м. Хорв.