Інді-поп, електро та постпанк: українські гурти виступили на фестивалі Waves Vienna у Австрії

У межах програми Українського інституту Extra Sound, яка представляє українських музикантів на ключових подіях міжнародної музичної індустрії, три гурти виступили на Waves Festival — Ragapop, Kurs Valüt та Disappeared Completely. Фестиваль проходив з 8 до 10 вересня у Відні.

Цього року українська делегація прагнула показати, що музична індустрія в Україні знаходиться на якісно високому рівні, і війна не зможе зупинити її розвиток. Так, на фестивалі лунали виступи трьох гуртів: 

  • Ragapop – тріо, до складу якого входять Руслана Хазіпова та Ганна Нікітіна з гурту Dakh Daughters і музикант Антон Очеретяний.
  • Kurs Valüt – дует Євгена Гордєєва та Євгена Кас’яна із Дніпра, заснований у 2017 році. Гурт співає українською у стилі Minimal Wave.
  • Disappeared Completely – музичний інді-поп гурт, заснований у 2016 році. Після виходу альбому «Sea of Fallen Nests» у 2017 році музикантів високо оцінила закордонна аудиторія, і про них написали у низці відомих видань, зокрема «Rolling Stone» та «Men’s Health».

«Цього року ми зібрали повні зали на виступах українських гуртів, наші концерти відвідали майже усі закордонні делегати. На шоукейсах не прийнято виступати «на біс», але Україну публіка не відпускала.

Уже четвертий рік поспіль завдяки програмі Extra Sound на шоукейс-фестивалі Waves Vienna була представлена українська делегація. Зараз це не лише приклад регулярної присутності на важливих культурних подіях за кордоном, а й інформування іноземних аудиторій про стан культури в Україні під час війни» — ділиться враженнями про участь українських гуртів Світлана Ленченко, керівниця напряму «Музика» Українського інституту.

Waves Vienna — щорічний міжнародний фестиваль популярної музики, який збирає більш ніж 10000 відвідувачів, серед яких ключові делегати індустрії та впливові агенти сектору музики. Протягом трьох днів на локаціях фестивалю виступає близько 100 артистів із багатьох країн. Цьогорічний виступ українських гуртів став четвертим для нашої країни за дванадцятирічну історію фестивалю. Українську музику раніше представляли AlyonaAlyona, Gurt O, Dakh Daughters та інші.

У 2022 році участь України на Waves Vienna, музичному шоукейс-фестивалі та конференції відбулася завдяки партнерству Українського інституту та Music Export Ukraine.