Українська бандура звучатиме у Стокгольмі

Завдяки Українському інституту та Semente Cultural Productions музикант Георгій Матвіїв візьме участь у шведському музичному проєкті DUETS. Це єдиний концерт із серії, який транслюватиметься Шведським національним радіо. 

DUETS — це серія концертів музичних віртуозів з усього світу, яка проходить у Stallet Världens Musik Theatre. Ідея проєкту полягає у тому, щоб обʼєднати на одній сцені шведських музикантів та артистів, які грають на автентичних інструментах з різних країн. Проєкт надає простір для імпровізації та дозволяє митцям вести діалог між своїм оригінальним репертуаром і голосами своїх інструментів.

Георгій Матвіїв — артист оркестру НАОНІ, бандурист-новатор, винахідник новітніх підходів гри на бандурі, композитор, лауреат багатьох міжнародних класичних і джазових конкурсів та фестивалів, соліст Європейського джазового оркестру у 2012 році — зіграє разом шведським барабанщиком і композитором Петером Данемо. У цій колаборації музиканти представлять нову імпровізаційну програму. 

Петер Данемо – барабанщик і композитор із Стокгольма, чия музика має особливе відчуття динаміки та форми. Данемо грав для P2 Musik Jazzradion, Шведського радіо, Svenska Rikskonserter (Шведський концертний інститут) і Копенгагенського художнього ансамблю. У 2015 році він був постійним композитором у надзвичайно популярному у Швеції Norrbotten Big Band. За свою кар’єру Данемо сформував і грав у багатьох групах: Peter Danemo Quartet, Peter Danemo Kapell, Lundin/Danemo Quartet, LED.

На знак солідарності з українцями виступ відбудеться 23 лютого, напередодні річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну. 

Серія концертів проводиться у партнерстві з найбільшим музичним ярмарком у світі WOMEX.

Квитки за посиланням.