Фахівчині з України візьмуть участь у музичному шоукейсі Great Escape

Український інститут та Британська Рада представлять українських фахівців сектору музики на шоукейсі The Great Escape, що відбудеться з 10 по 13 травня в Брайтоні, Велика Британія. 

Дарця Тарковська та Ольга Бекенштейн стануть частиною міжнародної делегації Британської Ради, до якої загалом ввійдуть 15 представників музичної індустрії з країн Азії, Європи та Південної Америки.  

The Great Escape знайомить із новими найцікавішими виконавцями та майбутніми зірками британської та міжнародної музичної сцени. Подія охоплює все місто – концерти відбуваються не лише на музичних майданчиках, але й у театрах, пабах, барах та на вулицях. Паралельно з концертами проходить конференція TGE – змістовні дискусії, тематичні дебати, keynote презентації та безліч можливостей для нетворкінгу. Щороку конференцію TGE відвідують близько 3500 професіоналів музичної індустрії. 

Дарця Тарковська – співзасновниця незалежної ініціативи Music Export Ukraine. Пропрацювавши в музичній індустрії понад десять років, вона дбає про сталий розвиток української музики в міжнародному контексті. З 2018 року надає менеджерську підтримку українським артистам на шоукейс-фестивалях, координує програми обміну та музичні конференції, ініціює міжнародні проєкти-колаборації, співпрацює з державними культурними інституціями України тощо. Випускниця курсу «Міжнародний музичний маркетинг» у Музичному коледжі Берклі (Berklee College of Music). Авторка освітніх проєктів з музичного менеджменту та маркетингу. 

Ольга Бекенштейн – музична кураторка, арт-адміністраторка та діджейка з Луганська/Києва, Україна. Засновниця фестивалю Am I Jazz?, співзасновниця некомерційної організації OK Projects. Ольга також є частинкою команди, яка керує клубом/арт-центром Closer у Києві з його фестивалями електронної музики Strichka та Brave! Factory, найбільшими та найвідомішими на міжнародному рівні в Україні. Її кураторський підхід зосереджений на міжсекторальних, мультижанрових програмах сучасної музики; на представленні авангардних мистецьких проєктів та створенні експериментальних колаборацій. Як стипендіатка Програми імені Фулбрайта, вона здобула ступінь магістра з управління мистецтвом в Університеті Нового Орлеана у 2020 році. У своїх теоретичних дослідженнях зосереджується на деколонізації, політично свідомому перформансі та етиці в музичній індустрії. 

Більше про конференцію TGE.