Британську прем’єру опери «Чорнобильдорф» номінували на Премію Королівського філармонічного товариства Великої Британії

Британську прем’єру мультимедійної опери «Чорнобильдорф» номінували на Премію Королівського філармонічного товариства Великої Британії. Прем’єра відбулась у межах Сезону культури Велика Британія/Україна, під час фестивалю Huddersfield Contemporary Music Festival (hcmf//), де опера стала подією-відкриттям фестивалю.

Перформанс мав аншлаг на hcmf// та був високо оцінений критиками, зокрема отримавши схвальні рецензії від Times та Telegraph. Услід за показом опера отримала номінацію в категорії «Опера та музичний театр» Премії Королівського філармонічного товариства. 

«Чорнобильдорф» створили українські композитори Роман Григорів та Ілля Разумейко, які поєднали у творі народний та класичний спів із театром, танцем та унікальними музичними інструментами. У медіа-опері розповідається про нащадків людства, які вижили після численних катастроф і, опинившись у пост-суспільстві, намагаються відродити втрачену цивілізацію за допомогою археологічних перформансів-ритуалів.

Сезон культури Велика Британія/Україна – це двостороння програма, створена Українським інститутом та Британською Радою задля посилення творчого та культурного обміну між Україною та Великою Британією. Прочитати про її зміст і вплив можна у звіті, опублікованому у коментарях до цього допису.

Королівське філармонічне товариство Великої Британії було засноване у 1813 році і є одним з найстаріших музичних товариств у світі. Премія Королівського філармонічного товариства присуджується щорічно з 1989 року за живе виконання класичної музики у Сполученому Королівстві. 

ФОТО з британської премʼєри