Український інститут та Національний музей у Варшаві впровадили україномовний аудіогід

Аудіогіди українською мовою зараз доступні для відвідувачів у всіх постійних експозиціях музею.

Національний музей у Варшаві  – перший, що долучився до проекту Українського інституту “Українські аудіогіди в провідних музеях світу”. Його мета  – забезпечити україномовним відвідувачам якісний музейний досвід, а також підвищити видимість української мови в світі.

«Українські аудіогіди в провідних музеях світу» — довготермінова програма Українського інституту. Володимир Шейко, генеральний директор Українського інституту, говорить: «Це велика честь — розпочати цей важливий для нас проект партнерством з Національним музеєм у Варшаві. Цієї ініціативою ми хотіли б поліпшити доступність колекцій MNW для української громади Польщі та україномовних туристів, а також сприяти музею в тому, щоб він мав змогу забезпечити своїм відвідувачам якісний музейний досвід».

Співпраця Українського інституту та Національного музею у Варшаві (MNW) розпочалася в листопаді 2018 року. Інститут забезпечив переклад, редагування та студійний запис 157 аудіогідів для шести постійних експозицій музею: Зали стародавнього мистецтва, Зали дизайну, Зали Фарас, Зали старих майстрів, Зали середньовічного мистецтва, та Зали мистецтва ХІХ століття. Аудіогіди озвучені жіночими й чоловічими голосами, та завантажені в музейну аудіосистему в січні 2019 року.