Асамблея ArtsLink 2023 про майбутнє культурного життя  

16-17 листопада відбудеться міжнародна асамблея ArtsLink Assembly 2023, під час якої митці, куратори та науковці ділитимуться  думками про майбутнє культурного сектору глобально та в Україні зокрема. Подія відбудеться одразу в двох містах: Чикаго (США) наживо та Київ (Україна) онлайн. Доступна онлайн-трансляція.

ArtsLink Assembly 2023 проходить під назвою «Майбутнє вже не те, чим раніше було». Впродовж двох днів подія об’єднає 35 доповідачів, які поділяться своїми думками щодо української культурної індустрії та що на неї чекає. 

Перший день, 16 листопада, включає серію Маніфестів, ідей, презентацій та дискусій за участі провідних митців та мискинь, що представляють унікальні спільноти по всьому світу, а також дієвців культурної політики та практики, філантропії та соціальної справедливості.  

День другий, 17 листопада, зосередиться на культурному відновленні України та представить точки зору ключових культурних голосів. Спираючись на ідеї та проблеми, які порушили українські митці та діячі культури на минулорічній Асамблеї ArtsLink у Варшаві, Український Інститут і незалежний київський аналітичний центр CEDOS представлять стратегічний звіт, у якому висвітлено низку критичних проблем, що постають перед українським культурним майбутнім через війну та Російську агресію в Україні.  

Документ «За межі зеленішої трави: стратегії відновлення українського культурного поля понад кордонами» доступний українською та англійською мовами.  

Повна програма ArtsLink Assembly 2023 і реєстрація за посиланням.

Куратор та організатор Асамблеї ArtsLink 2023 – CEC ArtsLink. Захід проходить за підтримки Trust for Mutual Understanding та Kirby Family Foundation.

Звіт «За межі зеленішої трави: стратегії відновлення українського культурного поля понад кордонами» створено Українським інститутом та CEDOS, Київ у партнерстві з CEC ArtsLink, Нью-Йорк. Онлайн-трансляція підтримується HowlRound.com.