Український інститут розпочинає набір на програму міжнародних резиденцій ЕКСТЕР
Український інститут запускає програму міжнародних резиденцій ЕКСТЕР та оголошує перший опен-колл для українських митців, кураторів та арт-критиків.

Український інститут запускає програму міжнародних резиденцій ЕКСТЕР та оголошує перший опен-колл для українських митців, кураторів та арт-критиків. Серед партнерів програми — провідні резиденції сектору сучасного мистецтва в Австрії, Німеччині, Італії, Іспанії та США.
ЕКСТЕР — довгострокова програма міжнародних резиденцій у сфері сучасного мистецтва, розроблена Українським інститутом. Програма сприяє обміну та співпраці між фахівцями, а також посилює присутність України в міжнародній мистецькій спільноті. Програма носить ім'я української мисткині Олександри Екстер (1882–1949) — знакової представниці світового авангарду, яка більшу частину життя мешкала в Києві.
У рамках першого етапу програми ЕКСТЕР в 2019 році вісім короткострокових резиденцій для українських митців, кураторів та арт-критиків у таких партнерських інституціях і програмах:

Відбір учасників кожної резиденції здійснюватиме команда Українського інституту та представники відповідної партнерської інституції.

Детальніше про умови програми можна дізнатися за посиланням: https://ui.org.ua/exter