Український інститут розпочинає програму міжнародних резиденцій ЕКСТЕР на 2023 рік

ЕКСТЕР — програма міжнародних резиденцій у сфері сучасного мистецтва, розроблена Українським інститутом. Призначена для митців, кураторів, арт-критиків та дослідників мистецтва. У січні та лютому 2023 доступні дві резиденції, ініційовані Rupert на знак солідарності з Україною

Програма ЕКСТЕР побудована на співпраці з провідними резиденціями сектору сучасного мистецтва у країнах, в яких працює Український інститут. Партнери програми — це організації та інституції, що мають досвід, необхідну інфраструктуру і широку мережу локальних контактів та є інтегрованими у міжнародну професійну спільноту. 

Де: Rupert, Vilnus (Lithiania) 

Коли: 

  • 5 січня – 5 лютого 2023 р. (1 місяць, стипендія 550 євро на дорогу та базові потреби оплачується після прибуття) 
  • 5 січня – 5 березня 2023 (2 місяці , стипендія 950 євро на дорогу та базові потреби оплачується після прибуття) 

Хто може податися: митці, куратори, критики, дослідники з України. 

Резиденційна програма Rupert спрямована на практиків і теоретиків із Литви та всього світу — художників, письменників, кураторів, дослідників, культурних менеджерів та науковців — яким надається можливість жити та працювати у Вільнюсі, розробляючи індивідуальні проекти та занурюючись у життя місцевої сцени сучасного мистецтва.  

Відбір учасників кожної резиденції здійснюватиме команда Українського інституту та представники Rupert. Резиденти отримають простір та можливості для роботи, інституційну підтримку в налагодженні контактів із місцевою арт-спільнотою. З кожним резидентом/резиденткою буде обговорюватися індивідуальна програма відповідно до їхньої практики та професійних потреб.

Вимоги до учасників та деталі: за посиланням. 

Щоб податися на участь у програмі ЕКСТЕР, заповніть форму та надішліть її на адресу [email protected] листа з темою «ЕКСТЕР 4: Заявка на участь».

Дедлайн: 18 грудня 2023 року, до 23:59 за київським часом. Будь ласка, зауважте, що заявки, отримані пізніше цього часу (незалежно від того, коли їх було надіслано), розглядатися не будуть.