Оголошуємо переможців програми Visualise 2020

Виставки мистецтва є важливими майданчиками для дискусії на актуальні теми та колаборації митців, кураторів та інших фахівців артсектору з різних країн. Це потужний елемент культурної дипломатії.

У 2020 році Український інститут провів перший відкритий конкурс у рамках програми підтримки виставкових проєктів за кордоном Visualise. Програма надає обраним проєктам комплексну підтримку, що передбачає не лише дофінансування, але і долучення команди Українського інституту до програмування та комунікаційної стратегії обраних проєктів. 

Усього в першому конкурсі надійшло 24 заявки, серед яких конкурсна комісія Інституту обрала два виставкові проєкти. У 2021 році Україну представлять на міжнародних виставках в Італії та Польщі.

«Обрані виставкові проєкти демонструють рефлексії українських митців на глобальні виклики та дискусійні питання, враховуючи локальні особливості країн проведення – Італії та Польщі. Обидві виставки не лише якісно працюють з актуальними мистецькими формами та концептами, але й вибудовують платформу для діалогу, обміну ідеями та розбудови тривалих партнерських відносин між українськими та закордонними фахівцями арт-сектору», — пояснює менеджерка напряму «Візуальне мистецтво» Анастасія Євсєєва

Переможці Visualise 2020

EYES ON UKRAINE / Graphic Days® – 2021

Проєкт передбачає проведення тематичної програми “Eyes on Ukraine” на міжнародному фестивалі дизайну Graphic Days у Турині у вересні 2021.

Програма складатиметься з виставки-шоукейсу актуальної української ілюстрації від клубу Pictoric, виставки зінів від молодих українських авторів, а також воркшопів і лекцій від українських ілюстраторок та ілюстраторів.

Організатор: Association for social promotion Print Club Torino (Турин, Італія)

Партнер в Україні: Pictoric Illustrators Club

Фото з фестивалю Graphic Days минулих років

 

 

Trees of Memory: Roots and Runners
 

Проєкт у рамках 80-х роковин трагедії в Бабиному Яру передбачає проведення мистецько-наукової виставки у ЦСМ “Laznia” у Гданську у серпні-вересні 2021. Публічна програма проєкту з лекцій та дискусій буде включена до програми фестивалю “Solidarity of Arts” у співпраці з Європейським центром солідарності.

Організатори: проєкт «Минуле / Майбутнє / Мистецтво», який реалізує кураторський колектив Оксани Довгополової та Катерини Семенюк за підтримки forumZFD (Форум громадянської служби миру) в Україні.

Іноземний партнер: Центр сучасного мистецтва “Laznia” (Гданськ, Польща)

Фото: виставка 2020 року. Фотограф: Руслан Сингаєвський

Visualise — довгострокова програма Українського інституту з підтримки виставкових проєктів за кордоном. Програма надає можливості спільної розробки, дофінансування та інформаційної підтримки міжнародних виставок, що просувають мистецтво України у світі та налагоджують інституційну співпрацю.