Презентація сучасних українських митців на Hybrid Art Fair 2019 у Мадриді
За підтримки Українського інституту у ярмарку взяли участь фонд IZOLYATSIA. Platform for Cultural Initiatives і галерея The Naked Room
Арт-ярмарок Hybrid, що фокусується на просуванні незалежних мистецьких просторів і нових художників, має своєрідну особливість - він проходить у готелі, де на три дні готельні кімнати перетворюються на окремі виставкові приміщення, а спільний простір стає середовищем для мистецьких інтервенцій, театральних вистав і музичних виступів.
Україну в Мадриді представили донецька платформа культурних ініціатив "ІЗОЛЯЦІЯ", яка презентувала роботи митців на теми Донбасу й переселенців: Лія Достлева "Кіноцефали Донбасу"; Пьотр Армяновський "Я і Маріуполь", "Народний музей Авдіївка", "На сході"; Алевтина Кахідзе "Без назви. Штора"; Марія Куликовська "Без назви", настільна гра "Переселенська блуканина"; Восток СОС та Одіссея Донбас "Восток Дом".
Другим учасником від України стала київська галерея The Naked Room з виставкою п'ятьох українських митців: картини Люсі Іванової, фотографії Олени Субач, В'ячеслава Полякова, Саші Курмаза, скляні та керамічні об'єкти Ольги Гайдаш.

"Загалом, виставка в готельному номері - незвичайний формат, він спонукає до пошуку вигадливих рішень на противагу галерейному простору, де об'єкти завжди опиняються в центрі уваги. Можливо саме тому, відвідувачі затримувалися в експозиції довше (деякі навіть на 1 годину), вони грали, слухали, читали історії, а покидаючи кімнату опинялися у ванній, де натрапляли на роботи про анексований Крим та прифронтовий Маріуполь. Сучасна Україна викликає емпатію і точно не залишає байдужим нікого. Іноді це співпереживання щодо людських трагедій, а іноді захоплення нашою мужністю перед викликами", - ділиться Дмитро Чепурний, менеджер проектів Фонду "ІЗОЛЯЦІЯ".