Україна вдруге візьме участь
у міжнародному фестивалі дебютних романів у м. Кіль, Німеччина

Віра Курико представить свою книжку «Вулиця причетних. Чернігівська справа Лук'яненка»
Українська журналістка Віра Курико представить свою книжку «Вулиця причетних. Чернігівська справа Лук'яненка» на фестивалі дебютних романів European Festival of the First Novel у м. Кіль, Німеччина. Участь авторки стала можливою завдяки партнерству Українського інституту з фестивалем.

Жанр книги — літературний репортаж-реконструкція. Книжка описує період життя українського дисидента Левка Лук'яненка між двома ув'язненнями в радянських таборах за ідеї незалежності та організацію правозахисного руху.

«Протягом роботи над першою книгою мене не покидала думка, що я йду не тою дорогою, що історія цієї книги надто локальна, аби претендувати на представлення широкому колу читачів. Участь у фестивалі притлумлює мої хвилювання та більше переконує у думці, що немає неважливих тем. Я також тішуся, що маю змогу презентувати на європейській сцені частинку минулого нашої держави, зокрема через жанр літературного репортажу, що нині стрімко розвивається в Україні», — ділиться Віра Курико, авторка книжки.

Про авторку

Віра Курико — журналістка та репортерка, авторка видань «The Ukrainians», «Reporters», «Локальна історія». Переможниця конкурсу художнього репортажу «Самовидець» від видавництва «Темпора» у 2019 році. Фіналістка цього ж конкурсу у 2017 та 2018 роках. Лауреатка премії «Літакцент року 2020». Фіналістка конкурсу «Книга року BBC-2020».

Подія відбудеться 3-6 червня у м. Кіль, Німеччина. Також фестиваль традиційно готує збірку з перекладами уривків творів дебютантів трьома мовами – англійською, німецькою та французькою.

У 2019 році на фестивалі свій перший роман «Доця» представила письменниця Тамара Горіха Зерня.

European Festival of the First Novel відбувається з 2003 року. Щорічно на півночі Німеччини у місті Кіль збирається потужна міжнародна професійна аудиторія – понад 120 письменників та понад 100 видавців із Австрії, Данії, Естонії, Іспанії, Латвії, Норвегії, Польщі, Угорщини, Франції, Фінляндії, Швейцарії та ін.