Відкрито конкурс на участь в музичних фестивалях
Waves Vienna та Budapest Showcase Hub
Програма створена Українським інститутом, аби посилити присутність України в міжнародній музичній спільноті.
Українські музиканти представлять свою творчість на провідних європейських музичних шоукейс-фестивалях та познайомляться з фахівцями індустрії у межах програми EXTRA SOUND.

Восени 2021 року програма забезпечує участь у трьох європейських шоукейс фестивалях — Reeperbahn Festival (Гамбург, Німеччина), Waves Vienna (Відень, Австрія), Budapest Showcase Hub (Будапешт, Угорщина).

Для участі у фестивалях Waves Vienna та Budapest Showcase Hub необхідно подати заявку до 30 червня: http://bit.ly/ExtraSound_OpenCall

У кожному з шоукейсів візьмуть участь 2 представники від України. Учасники зіграють перед міжнародною аудиторією фестивалю, а також візьмуть участь у семінарах, лекціях, конференціях, майстеркласах. Цього року Waves Vienna пройде з 9-11 вересня, а Budapest Showcase Hub — з 20 по 23 жовтня. Фестивалі відбудуться офлайн або в гібридному форматі.

Учасників обиратимуть фестивалі-партнери спільно з Українським інститутом із музикантів, які візьмуть участь у конкурсі. Заявники можуть податися одразу на два конкурси, але взяти участь зможуть лише в одному фестивалі. Першим учасників від України обиратиме фестиваль Waves Vienna.

Раніше організатори вже провели відбір на участь у одному із найбільш впливових європейських музичних шоукейсів Reeperbahn Festival. Україну на Reeperbahn Festival представлять гурти The Castle і FO SHO. Фестиваль пройде 22-25 вересня у Гамбургу, Німеччина.

У 2021 році програма EXTRA SOUND відбувається у партнерстві з House of Europe — програмою, що фінансується Європейським Союзом та створена з метою підтримки професійного та творчого обміну між українцями та їхніми колегами в країнах ЄС та Великій Британії. Партнер шоукейсів — Music Export Ukraine.