Docudays UA та Український інститут оберуть документальні проєкти для Каннського кіноринку

Український інститут та Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA оголошують відбір до участі у презентації української документалістики на Каннському кіноринку — UKRAINIAN SHOWCASE Cannes Docs. Подія відбуватиметься онлайн 22–26 червня на Marché du Film в рамках документальної секції Каннського кіноринку Cannes Docs.

Docudays UA та Український інститут оберуть чотири українські документальні проєкти, які будуть презентовані на Каннському кіноринку в рамках секції Cannes Docs. Усі учасники шоукейсу отримають індивідуальні консультації від провідних міжнародних експертів.

«Український інститут прагне до системності у просуванні українського кіно. Саме тому цьогоріч ми організовуємо відразу два шоукейси на відомому кіноринку Marché du Film. Один з них — “Producers Network” — спрямований на інтеграцію українських продюсерів в міжнародну професійну спільноту, а другий — UKRAINIAN SHOWCASE Cannes Docs — на підтримку документалістики. Ми вже протестили формат онлайн пітчингів під час шоукейсу Ukrainian Doc Preview на цьогорічному Docudays UA і тепер абсолютно впевнені в їх ефективності, — розповідає про ініціативу UKRAINIAN SHOWCASE Cannes Docs керівниця напряму «Кіно» Українського інституту Ольга Бірзул.

Подати заявку на відбір до UKRAINIAN SHOWCASE Cannes Docs можуть автори проєктів документальних повнометражних фільмів у жанрі креативної та авторської документалістики, які створюються для фестивальної та кінотеатральної дистрибуції. Це мусять бути проєкти на стадії постпродакшену. Режисери також повинні презентувати не менше 10 хвилин монтажу майбутнього фільму.

Відбір відкритий з 12 по 23 травня 2020 року. Більше про конкурс та процедуру подачі заявки читайте за посиланням. Переможців конкурсу буде оголошено 28 травня.

Беручи участь в Cannes Docs, режисери підвищать видимість своїх проєктів на міжнародному рівні, переконує голова Cannes Docs, П’єр-Алексі Шеві: «Очевидною перевагою віртуальної версії Cannes Docs є те, що деякі професіонали з різних куточків світу, які не змогли б поїхати до Канн за звичайних умов, охоче візьмуть у кіноринку участь онлайн! Окрім того, в учасників є шанси здобути нагороди для своїх фільмів. До речі, торік стрічка, що здобула головний грошовий приз в 10 тис. євро, була відібрана для участі у фестивалі Visions du Réel-2020».

Окрім кінопроєктів з України, цього року на Cannes Docs будуть також представлені майбутні документальні стрічки з Канади, Італії, Нової Зеландії, Філіппінів, Аргентини та інших країн.

Прийом заявок завершено.