Українські музиканти виступлять на Szczecin Jazz Festival 

Szczecin Jazz Festival складає шану фестивалю Jazz on the Dnipro. Концерт у Лагувському ландшафтному парку в Польщі це відзнака унікальної співпраці та партнерства двох фестивалів.

У четвер, 22 вересня, о 23:00 за Києвом подія транслюватиметься через найбільшу стримінгову платформу JazzCorner.com. Український інститут є партнером трансляції та інформаційно підтримує подію. 

Понад півроку повномасштабної війни Росії в Україні жахають світ. Проте життя і музика тривають навіть у такій реальності. Слідуючи давньому вислову, що «шоу має тривати», польський саксофоніст і промоутер Сильвестр Островський об’єднує зусилля зі своєю давньою подругою і художньою керівницею Анною Рускевич. 

Зараз як ніколи важливо стояти на боці України і надати українському голосу можливість бути почутим. З цієї нагоди Островський і Рускевич не лише представляють деякі з гуртів, які вони свого часу привозили до Дніпра, зокрема Jazz Brigade самого Островського та зіркового трубача Фредді Гендрікса, але й роблять крок вперед, залучаючи українського саксофоніста Кирила Ревкова, піаністку Ольгу Данченко та вокалістку Анастасію Медіну. 

Український фестиваль Jazz on the Dnipro («Джаз на Дніпрі») зазвичай відбувається наприкінці липня або на початку серпня. Через вимушене перенесення цьогорічного фестивалю у світлі поточних подій, Островський, який протягом багатьох років був постійним виконавцем і відвідувачем Дніпра, вирішив натомість перевезти фестиваль до Польщі. Завдяки потужній презентації польських, українських та американських талантів ресторан Wazka Restaurant Terrace і його мальовнича веранда в оточенні лісу в Парку Лагув стануть ідеальним місцем, щоб віддати данину українській джазовій творчості. 

Склад Jazz Brigade: 

Фредді Гендрікс (труба), Сильвестр Островський (тенор саксофон), Мікі Хаяма (фортепіано), Якуб «Мізер» Мізерацкі (гітара), Ессієт Окон Ессієт (бас), Овен Гарт мл. (барабани). 

Спеціальні гості: 

Дорі Лін Лайлес (вокал) та артисти фестивалю Jazz on the Dnipro Ольга Данченко, Анастасія Медіна, Кирило Ревков.