Open Call для українських продюсерів на участь у індустрійній секції Finnish Film Affair Гельсінського міжнародного кінофестивалю (Фінляндія)  

Український інститут разом з Товариством українців у Фінляндії та у партнерстві з Finnish Film Affair оголошує опен-кол для українських продюсерів на участь в індустрійних заходах Гельсінського міжнародного кінофестивалю  – Любов і Анархія.  

За результатами відбору до трьох українських продюсерів (ігрового та документального кіно) зможуть відвідати Finnish Film Affair як запрошені гості заходу та налагодити контакти з представниками фінської та скандинавської кіноіндустрій.  

Також обрані учасники будуть представлені у програмі та на сайті Finnish Film Affair. Товариство українців у Фінляндії покриє витрати на участь в програмі. 

Щоб подати заявку продюсери мають надіслати мотиваційний лист та своє резюме англійською мовою на пошту [email protected] 

Заявки приймаються до 30 липня (включно) 

Продюсери мають відповідати таким критеріям:  

  • українське громадянство; 
  • мінімальний вік 18 років; 
  • вільне володіння англійською мовою; 
  • готовність до публічної комунікації; 
  • бездоганна ділова репутація; 
  • підтверджений професійний досвід: до участі в конкурсі допускаються продюсери, які в якості головного продюсера спродюсували хоча б 1 повнометражну стрічку, яку було офіційно відібрано на міжнародні кінофестивалі або випущено в прокат/на стрімінгових платформах, а також мають проєкти у розробці для яких шукають партнерів. 
  • діяльність та позиція апліканта не суперечить принципам і цінностям УІ.   

Результати відбору будуть оголошені на початку серпня.  

Finnish Film Affair — це індустрійна подія Гельсінського міжнародного кінофестивалю “Любов і Анархія”, а також міжнародний шоукейс фінських і скандинавських фільмів. Близько 500 професіоналів кіноіндустрії з усього світу щороку відвідують цю подію, яка була заснована у 2012-му. Цьогоріч фестиваль відбудеться з 14 по 29 вересня, а індустрійний захід Finnish Film Affair пройде 20-22 вересня у Гельсінки. 

*Український інститут сприятиме в отриманні документів для короткострокового виїзду учасників за кордон задля участі в програмі, але не гарантує отримання такого дозволу.