Оголосили переможців відбору до програм Каннського кіноринку

Український інститут, разом з Marche du Film – Festival de Cannes, Французьким інститутом та шведським фондом Goteborg Film Fund, оголошують переможців відбору серед українських кінематографістів для участі в програмах Каннського кіноринку – Cannes Docs і Producers Network 2023. 



За результатами відкритого відбору до участі у програмі Producers Network було відібрано 5 українських продюсерів:

Переможцем відбору на Cannes Docs став документальний проєкт режисерки Лесі Дяк «Dad’s Lullaby». Команда кінопроєкту візьме участь в секції Spotlighted Projects. Фільм розповідає про ветерана російсько-української війни Сергія, який повертається додому після 3-х років на фронті. Він намагається знайти спокій і проводити більше часу з родиною. У нього три сини і новонароджена донька. Однак тінь війни не полишає його. У 2022 році через повномасштабне вторгнення рф в Україну він знову змушений повернутися на фронт.

Читайте більше за посиланням

Cannes Docs є центром світового кінофестивалю і щороку під час Marché du Film пропонує спеціальне місце проведення та програму заходів для всіх професіоналів повнометражного документального кіно.

Producers Network – це платформа, яка обєднує продюсерів з усього світу для унікальних подій, спеціально розроблених для створення можливостей і запуску міжнародних проектів спільного виробництва.

Вітаємо переможців відбору!